Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Παρεμβάσεις Κεγκέρογλου για επίδομα τοκετού και διακοπή ηλεκτροδότησης

Image
κεγκέρογλου
 clock 19:30 | 20/10/2015 writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε  αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη, την επιστολή του ΕΚΗ για την αναστολή επιστροφής του επιδόματος τοκετού των 900 ευρώ καθώς και για την διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών των Δήμων της Κρήτης προς την ΔΕΗ.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολ'ης για το επίδομα τοκετού:

Η Διοίκηση του Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου σας εκφράζει την πλήρη απογοήτευση της όταν με την υπ. Αριθμό 959-21/7/2014 επιστολή προς τον πρώην  Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο και με την οποία τον ενημερώναμε για την υπ’ αριθμό  Ν54/2014 απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, που δικαιώνει  εργαζόμενη μητέρα μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε το ΕΚΗ στα Διοικητικά Δικαστήρια και σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται μέχρι την οριστική εκδίκαση από το αρμόδιο δικαστήριο, η απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ  καθώς και η πράξη ταμειακής βεβαίωσης με τις οποίες, το ΙΚΑ απαιτούσε την άμεση επιστροφή του επιδόματος τοκετού των 900€ ( ποσό που είχε καταβληθεί μετά τον τοκετό στην παραπάνω μητέρα ) και μάλιστα με την απειλή της κατάσχεσης.

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση και λαμβάνοντας υπόψη την δυσχερή οικονομική κατάσταση των συγκεκριμένων ασφαλισμένων, ζητούσαμε την αναστολή όλων των σχετικών αποφάσεων που αφορούσαν την εντολή επιστροφής του επιδόματος τοκετού των 900€, ως την οριστική εκδίκαση της παραπάνω απόφασης.

Εδώ και 15 μήνες το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δεν έλαβε καμία ενημέρωση όσον αφορά το σχετικό αίτημα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προκειμένου να δοθεί λύση, εντούτοις οι παραπάνω μητέρες καλούνται με νέα επιστολή από το ΙΚΑ να πληρώσουν έντοκα τα ωφελούμενα και μάλιστα με την απειλή της κατάσχεσης.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σας καλεί για άλλη μια φορά λόγο της σοβαρότητας του συγκεκριμένου κοινωνικού προβλήματος να πάρετε θέση και να δοθεί άμεσα λύση. 

Για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών των Δήμων της Κρήτης προς την ΔΕΗ.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής της ΠΕΔ Κρήτης: 

Θέμα:  Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών των Δήμων της Κρήτης προς την ΔΕΗ

Κύριοι Υπουργοί,

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης της 19/10/2015 αναδείχθηκε ως κυρίαρχο ζήτημα οι οφειλές των Δήμων της Κρήτης προς τη ΔΕΗ. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι υπήρξε η πρώτη επίσημη διακοπή ηλεκτροδότησης στον  Δήμο Μυλοποτάμου όπου για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά συμβαίνει αυτή η ενέργεια.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετοί Δήμοι και ΔΕΥΑ  που ανήκουν στην ΠΕΔ Κρήτης.
Κύριοι Υπουργοί,
Το θέμα της ρύθμισης των οφειλών των Δήμων και ΔΕΥΑ προς την ΔΕΗ είναι πλέον επιτακτικό και αναγκαίο αφού οποιαδήποτε διακοπή θα επιφέρει άμεσα δραματικές επιπτώσεις τόσο στην Δημόσια Υγεία, όπως η  διακοπή λειτουργίας Βιολογικών Καθαρισμών, η  διακοπή υδροδοτήσεων σε οικισμούς όσο και στην τοπική οικονομία με την διακοπή της άρδευσης των καλλιεργειών και καταστροφή του πρωτογενή τομέα στηρίζεται όλη η οικονομία του νησιού.
Ζητάμε λοιπόν την άμεση παρέμβασή σας έτσι ώστε να ανασταλεί άμεσα το πρόγραμμα διακοπής ηλεκτροδότησης προς τους Δήμους και ΔΕΥΑ της Κρήτης. Παράλληλα αν χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για υπαγωγή των Δήμων και ΔΕΥΑ στο πρόγραμμα των 100 δόσεων, τούτο να γίνει χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις  για όλες τις υπάρχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές όπως έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η ρύθμιση θα εξακολουθεί να ισχύει ανεξάρτητα από τις τρέχουσες υποχρεώσεις για τις οποίες οι Δήμοι και ΔΕΥΑ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να εξοφλούν στην ώρα τους.
Κύριοι Υπουργοί,
Οι Δήμοι αποτελούν τους καλύτερους πελάτες της ΔΕΗ με καταβολή εκατομμυρίων ευρώ διαχρονικά. Είναι λοιπόν υποχρέωση της πολιτείας σήμερα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με περικοπές πόρων που έχουν ανέλθει στο 70% των τακτικών μας εσόδων, να στηριχθούμε από εσάς έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά το κοινωνικό μας έργο  προς τις Τοπικές Κοινωνίες.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis