Στη Λότζια βρέθηκαν μαθητές του Καπετανάκειου αλλά και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Λυκείου διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του κτιρίου, που όπως έγραψε το ekriti.gr θα γίνει σε δύο χρόνια. Αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους Κώστα Βαρδαβά και Μαρία Καναβάκη οι οποίοι επανέλαβαν ότι όλες οι μελέτες είναι έτοιμες όπως είχε ανακοινωθεί και στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στη Περιφέρεια.
Οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μαρία Καναβάκη και τεχνικών έργων Χάρης Μαμουλάκης, διαβεβαίωσαν του μαθητές, ότι θα επισκεφθούν το Καπετανάκειο προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη μεγαλύτερη ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών έως την τελική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολικού συγκροτήματος.
Εκκρεμεί η περιβαλλοντική μελέτη που θα κατατεθεί αρχές αυτής της εβδομάδας για έγκριση ενώ υπήρξε δέσμευση ότι σε 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Η Περιφέρεια Κρήτης είχε επαναλάβει την προηγούμενη δέσμευσή της για άμεση χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόλις θα είναι έτοιμος ο φάκελος με όλες τις μελέτες. Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τις παραπάνω δεσμεύσεις θα έχουμε:
- 15 μέρες για την ολοκλήρωση του φακέλου με όλες τις μελέτες,
- δημοπράτηση του έργου,
- δύο περίπου μήνες ανάρτηση της δημοπράτησης για να βρεθεί εργολάβος,
- αποπεράτωση του έργου από τον εργολάβο, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν ακόμη δύο περίπου χρόνια .
Λευτέρης Βαρδάκης