Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Εθιμοτυπική επίσκεψη με φόντο τις αρχαιολογικές ανασκαφές

img_2119.jpg

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, αντιπροσωπεία της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνος,  του Δήμου Κιλελέρ,  της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνος  και Εκπρόσωπο του Δήμου Κιλελέρ, κο Κωνσταντίνο Τσιαγκλάνη παρουσία και του Αναπληρωτή Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κου Δημητρίου Μποσνάκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των αρχαιολογικών ανασκαφών που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης  στην περιοχή της  Αρχαίας Κραννώνας, του Δήμου Κιλελέρ, υπό τη Διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κου Δημητρίου  Μποσνάκη. Ο Δήμος Κιλελέρ είναι ο μεγάλος χορηγός της  αρχαιολογικής  ανασκαφής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Αντιπρύτανης  Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας  του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, στη διάρκεια της επίσκεψης,  ευχαρίστησε τον Προέδρο της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνος και Εκπρόσωπο του

 Δήμου Κιλελέρ,  κο Κωνσταντίνο Τσιαγκλάνη για την γενναιόδωρη και εγκάρδια φιλοξενία που παρέχει η Τοπική Κοινότητα  και ο Δήμος στην ανασκαφική αποστολή του Ιδρύματος.  

Τις ευχαριστίες του  για την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης  εξέφρασε αντίστοιχα  και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνος και Εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ, κύριος Κωνσταντίνος Τσιαγκλάνης .

Στο τέλος της επίσκεψης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

 

 

Κρήτη

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ήρθα από την Κρήτη για να την αποχαιρετίσω (βίντεο)

το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

«Η Φώφη μας». Έτσι μιλούν για τη Φώφη Γεννηματά πολίτες που βρέθηκαν από το πρωί στη Μητρόπολη για να της πουν το τελευταίο αντίο.

Πολύς κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Της «Φώφης τους», που ήρθαν από κάθε γωνιά της γης για να αποχαιρετίσουν.

Όπως ένας ηλικιωμένος άνδρας που ταξίδεψε από την Κρήτη. «Η Φώφη μας δίδαξε όλο τον πολιτικό κόσμο ήθος και εντιμότητα. Είναι άξια συνεχιστής της οικογένειας Γεννηματά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει», τόνισε.

Ένας άλλος άνδρας «ευχήθηκε», η Φώφη Γεννηματά «να πει μια κουβέντα στον πατέρα της να βρεθεί ένας σαν αυτόν σ’ αυτή τη χώρα», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε πως «αν είχαμε άλλες 10 γυναίκες σαν τη Φώφη θα προχωρούσαμε πιο δυνατά, πιο δημιουργικά».

Και μια γυναίκα, με τα μάτια βουρκωμένα και τη φωνή να σπάει, επεσήμανε ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν «ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας που θα αφήσει μεγάλο κενό».

 

 

 

ειδησεις σημερα

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το "ύστατο χαίρε" - Εθνικό πένθος

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της (βίντεο - φωτο)

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της (βίντεο)

 

ESPA BANNER