Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Παίρνουν πίσω τους διευθυντές αναισθησιολογίας από τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας

Image
αναισθησιολόγος
 clock 07:32 | 30/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Ακόμα μια πρωτοφανή απόφαση, για δεύτερη φορά, πάρθηκε σε ξαφνική συνεδρίαση του Συμβουλίου των Νοσοκομείων Λασιθίου, το οποίο σε νέα συνεδρίαση του αποφάσισε να πάρει πίσω τις εγκρίσεις προκηρύξεων δύο θέσεις διευθυντών αναισθησιολογίας για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.

Όπως αναφέρει το Ρ.Λ. τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είτε απουσίαζαν, είτε ψήφισαν λευκό, με εξαίρεση την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας που μειοψήφησε.

Πρόκειται για θέσεις οι οποίες είχαν εγκριθεί μόλις την περασμένη εβδομάδα και μια έγκριση που αλλάζει για τέταρτη φορά κατά σειρά με σκοπό να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου παρά τις οδηγίες τόσο της 7ης ΥΠΕ όσο και του Υπουργείου Υγείας. Πέρα από την αλλαγή των θέσεων Αναισθησιολογίας οι υπόλοιπες θέσεις παραμένουν ως έχουν.

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις 18 θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου – Δεκτές οι θέσεις Διευθυντών Αναισθησιολογίας σε Ιεράπετρα και Σητεία.

 

Για νέο πραξικόπημα μιλά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

«Η σημερινή απόφαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, αποτελεί όνειδος για την διοίκηση. Πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα από τον κοινό διοικητή, μαριονέτα οικογενειακών και αλλότριων συμφερόντων.

Ενώ οι εκπρόσωποι εργαζόμενων και γιατρών στο ΔΣ παραδέχονται και καταγγέλλουν ότι η διοίκηση “με τη συνεχή πίεση για εντατικοποίηση της εργασίας και τη στέρηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, που έχει οδηγήσει 7 και πλέον ιατρούς σε αποχώρηση από το Νοσοκομείο και τώρα οδήγησαν σε αποχώρηση τη διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος”, από την άλλη θέλουν να τους κρατήσουν ομήρους του Διοικητή και του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας τους αναισθησιολόγους που υποτίθεται στηρίζουν, ώστε να μην φύγουν από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και να μην επιστρέψουν στα νοσοκομεία από όπου έφυγαν μετά από παραπλανητικές υποσχέσεις για καλύτερες συνθήκες. Τους αναγκάζουν να συνεχίσουν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας!

Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Παίζουν με την δημόσια υγεία βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών του Λασιθίου.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική τους συμπεριφορά και απαιτούμε όχι μόνο την παραίτηση του κοινού διοικητή αλλά και των εκλεγμένων στο ΔΣ, γιατί λειτουργούν ως εκπρόσωποι μόνο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αδιαφορώντας πλήρως και υπονομεύοντας τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Επιδιώκουν το κλείσιμο των υπολοίπων και την απορρόφηση των εργαζόμενων και ειδικά των γιατρών σε αυτό του Αγίου Νικολάου.

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα υπόλοιπα νοσοκομεία από την επιχειρούμενη κατάρρευση που μεθοδεύει ο κοινός διοικητής μαζί με την παρέα του. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης των νοσοκομείων και όσων χειραγωγούν τον ανεπαρκή κοινό διοικητή, που όλοι βλέπουν αλλά φοβούνται να καταγγείλουν.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρές επώνυμες καταγγελίες για όσα συμβαίνουν, αλλά δεν υπάρχει βούληση για άμεση παρέμβαση και διερεύνηση τους.

Απαιτούμε από τον Διοικητή της ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβουν κατεπείγοντα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση και να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε εργαζόμενους και πολίτες να έχουν έντονη και δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Να μην επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση. Ζητούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε θυσία.

Δεν θα ανεχθούμε άλλα παιχνιδάκια σε βάρος του Νοσοκομείου μας!!

 

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Κρατήσεις ραντεβού πλέον και μέσω του E-Rantevou

Ηράκλειο: Ο κόσμος κατεβαίνει μαζικά στους δρόμους για την Υγεία του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis