Κρήτη

"Όχι" από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για την αξιοποίηση της πρώην βάσης Γουρνών

περιφερειακο συμβουλιο.jpg

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, όσον αφορά την αξιοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ, με επίκεντρο τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, εισηγήθηκε αρνητική γνώμη ενώ οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι τάχθηκαν κατά της δημιουργίας ξενοδοχειακών μονάδων στην πρώην αμερικανική βάση.
Σύμφωνα με τον κ. Καλογέρη, ο προτεινόμενος τρόπος αξιοποίησης του ακινήτου δεν είναι ο πρέπον για ένα ακίνητο δημόσιου χαρακτήρα, το όποιο βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο.
«Ένας τέτοιος χώρος, ουσιαστικά μία ξενοδοχειακή μονάδα κλειστού τύπου, απομονώνει την περιοχή, δεν θεωρούμε ότι είναι αυτό το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης, σημειώνοντας ότι «η αξιοποίηση του θα πρέπει να έχει ένα δημόσιο χαρακτήρα, μία ανταποδοτικότητα προς το κοινό, κι αυτό θέλουμε να το ξαναδούμε».
Για απαξίωση με σκοπό το ξεπούλημα, έκανε λόγο ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, με τον Γιώργο Πιαγκαλάκη της «Ανυπόταχτης Κρήτης» να τονίζει ότι «η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνεται προς όφελος των πολιτών και όχι φτιάχνοντας άλλο ένα ξενοδοχείο».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρίλερ με τις εκλογές στο Δικηγορικό σύλλογο - Ποιοι πάνε στο δεύτερο γύρο

Από τις εκλογές στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου καθώς η μάχη της κάλπης για την προεδρία θα επαναληφθεί και την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Οι τρείς υποψήφιοι Κατερίνα Κοσμαδάκη,Νίκος Λογοθέτης και Μιχάλης Σφακιανάκης έδωσαν σκληρό αγώνα που ανέδειξε νικητή όχι όμως και πρόεδρο.

Συγκεριμένα πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε ο κ.Νίκος Λογοθέτης με 273, δεύτερη η κ.Κατερίνα Κοσμαδάκη με 189 και τρίτος ο κ.Μιχάλης Σφακιανάκης με 181. Άρα στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο κ.Λογοθέτης με την κ.Κοσμαδάκη.

Οι δύο πρώτοι πάνε σε δεύτερη Κυριακή καθώς κανείς δεν συγκέντρωσε το ποσοστό 50 συν 1 για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.Συνολικά ψήφισαν 660 δικηγόροι επί σύνολου 800.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επιτροπάκη Γεωργία του Στεφάνου

Λασηθιωτάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ   
Ξενάκης Μανούσος του Αλεξάνδρου

Ξυριτάκης Απόστολος του Δημητρίου

Σαπουντζάκης Θωμάς του Μιχαήλ

 Τιτομιχελάκη Καλλιόπη του Στέλιου
 Φανταουτσάκης Νικόλαος του Νικολάου

Χρυσός Νεκτάριος του Κωνσταντίνου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Καστελλάκης Γεώργιος του Αντωνίου    

Στεφανάκης Αδαμάντιος του Θεοδώρου

Στρατάκης Γεώργιος του Σταύρου

Στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης

Στα Χανιά νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Χρήστος Πραματευτάκης που διαδέχεται τον κ.Γιάννη Δασκαλάκη, στο Λασίθι εξελέγη η κ. Σοφία Τσαγκαράκη και στο Ρέθυμνο ο κ.Θωμάς Λεχωβίτης.

63 Δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα διεξήγαγαν εκλογές την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: 193 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Τους συνέλαβαν την ώρα που παραλάμβαναν την ηρωίνη από τη μεταφορική (φωτο)

ESPA BANNER