Κρήτη

ΟΑΚ: 11 σημαντικά έργα το επόμενο διάστημα στην Κρήτη

εργα - ΟΑΚ

Έντεκα (11) έργα συνολικού προϋπολογισμού  1,490.246,49 ευρώ, με συνολική δημόσια δαπάνη 768.792,52 ευρώ  θα υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στην Κρήτη, μέσω των κονδυλίων υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Χανίων.

Τις συμβάσεις των έργων, υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 19/01/2021,  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης και οι εκπρόσωποι των ιδιωτών που επιλέχθηκαν, για να επωφεληθούν μέσω του εν λόγω χρηματοδοτικού εργαλείου.  

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν - όπως ορίζει το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 2020, Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2 - αφορούν Ιδιωτικές Παρεμβάσεις  κι έχουν να κάνουν  κυρίως με τον τουριστικό τομέα και την μεταποίηση.  

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, είναι ο εγγυητής της επιτυχίας της συγκεκριμένης δράσης. Είχε προηγηθεί τον Μάϊο του 2020, η αντίστοιχη διαδικασία που αφορούσε φορείς του Δημοσίου. Σήμερα, υπογράψαμε με έντεκα ιδιώτες οι οποίοι θα επωφεληθούν από τους πόρους του προγράμματος.  Η στόχευση μας σταθερά, κινείται στην λογική της αξιοποίησης οποιασδήποτε πηγής χρηματοδότησης και χρηματοδοτικού εργαλείου, το οποίο μπορεί να συμβάλει  στην συνολική προσπάθεια, της Αναπτυξιακής αναβάθμισης του νησιού μας. Πέραν από τις μεγάλες δημόσιες παρεμβάσεις, δείχνουμε σταθερά το ενδιαφέρον μας και για τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν μέσω των προγραμμάτων που τρέχει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης» ανέφερε  στις δηλώσεις του,  ο κ. Παπαδογιάννης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: 14 μαχαιριές δέχθηκε η 54χρονη

Ηράκλειο: Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα για τη λαϊκή της Ν. Αλικαρνασσού

Κρήτη - κορωνοϊός: Τί έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test στην "κόκκινη" περιοχή

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη για τον γνωστό Ηρακλειώτη που «έφυγε» από κορωνοϊό

Γιάννης Αυγουστάκης

Ένας γνωστός Ηρακλειώτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 χρόνων, θύμα της μάστιγας της εποχής. Πρόκειται για τον Γιάννη Αυγουστάκη ο οποίος προσβλήθηκε από Κορωνοϊό στην Αθήνα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και την Κυριακή άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο Γιάννης Αυγουστάκης αν και είχε σπουδάσει μεταλλειολόγος μηχανικός, αλλά  ασχολήθηκε με το εμπόριο. Μέχρι πριν μερικά χρόνια διατηρούσε κατάστημα παιχνιδιών το «Αερόστατο» στην πλατεία Κοραή . 

Η κηδεία του θα γίνει στην Αθήνα όπου είχε μετεγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1165 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 54 μολύνσεις στην Κρήτη

Κορωνοϊός: Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!