Κρήτη

Ηράκλειο

Σπύρος Δανέλλης: Δεν ευθύνομαι εγώ για το "κόψιμο" του Μαμουλάκη

Δανελλης

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δίνει ο Σπύρος Δανέλλης, υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, ξεκαθαρίζοντας ότι .δεν ευθύνεται για τη μη συμμετοχή, του Χάρη Μαμουλάκη σε αυτό:

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί συνέπεια της στράτευσής μου στην προσπάθεια σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων. Δεν θα μπορούσα να απουσιάζω από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όντας ένας από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος αυτού. 
Οποιαδήποτε κατηγορία για «άσκηση βέτο» στην υποψηφιότητα Μαμουλάκη δεν με αφορά. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ότι έχω να πω, το λέω δημόσια χωρίς να υπολογίζω το όποιο κόστος. 
Οι απόψεις μου για τον ΕΣΔΑΚ και τη λειτουργία του είναι δημόσια κατατεθειμένες χρόνια τώρα και με πολλές ευκαιρίες. Η κριτική μου για τον σημερινό ΕΣΔΑΚ είναι επίσης δημοσιοποιημένη από το Μάιο του 2018. Λίγο δε αργότερα επιβεβαιώθηκα περίτρανα όταν στον διαγωνισμό για τη Μονάδα του Αμαρίου κάποιοι πιάστηκαν με την «γίδα στην πλάτη».
Για τους λόγους της μη συμπερίληψης της υποψηφιότητας του Χ.Μαμουλάκη στην πρώτη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Ηρακλείου, δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω και δεν τους γνωρίζω. Η σπουδή που επέδειξαν κάποιοι να με συκοφαντήσουν, θίγοντας την υπόληψή μου και προσάπτοντάς μου πρακτικές που δεν με διακρίνουν, είναι άξια προσοχής.  
Θυμίζω τέλος, πως για κάθε μου ενέργεια, οδηγός μου ήταν πάντοτε η συνείδησή μου. Όταν διέψευσα εμπράκτως όσους έβλεπαν ανταλλάγματα όπως Υπουργεία, Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωβουλή ή Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αποτελεί γελοιότητα η ανακάλυψη κάποιων πως «το αντάλλαγμα ήταν ο αποκλεισμός Μαμουλάκη». 
Το πολιτικό bullying που μου ασκείται αυτές τις μέρες δεν με πτοεί. Όταν «πολέμησα με τα θηρία, δεν θα αφήσω να με φάνε οι ψύλλοι», όπως λέει και ένας φίλος μου. Ας έχουν υπόψη τους όσοι τροφοδοτούν τη νοσηρή αυτή υπόθεση, ότι δεν βάλλουν μόνο εναντίον του προσώπου μου, αλλά ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.