Κρήτη

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων

φαρμακειο.jpg

Ανακοίνωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου

Η εφαρμογή του μέτρου της δωρεάν διάθεσης φαρμάκων με ιατρική συνταγή για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ, θα γίνει από τη στιγμή που η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εφαρμοστεί στο μηχανογραφικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Έως τότε η χορήγηση των φαρμάκων, στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, θα γίνεται, με την ισχύουσα συμμετοχή (25% ή 10% ανάλογα την πάθηση, συν την διαφορά, μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής)

Οι φαρμακοποιοί ουδεμία ευθύνη έχουν για τον καθορισμό της συμμετοχής, η οποία ορίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ κατά την συνταγογράφηση της σχετικής συνταγής από τον ιατρό, και χρεώνεται κατά την εκτέλεση της συνταγής στο φαρμακείο.

Ως εκ τούτου αναμένουμε ενημέρωση για την εφαρμογή της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, και  παρακαλούμε τους δικαιούχους  να δείξουν υπομονή μέχρι και την εφαρμογή του μέτρου. Οι φαρμακοποιοί δεν είναι αρμόδιοι για τον καθορισμό της συμμετοχής, σε καμία περίπτωση.

 

Κρήτη

Βραβείο τουρισμού για τους ανεμόμυλους του Οροπεδίου Λασιθίου

ανεμόμυλος λασίθι

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νικητές στα βραβεία-Tourism Awards 2020 που για 7η χρονιά επιβραβεύουν τους καινοτόμους και τους άριστους στον τουριστικό κλάδο. Στην παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι φέτος η βράβευση των αρίστων έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Οι άριστοι, οι ξεχωριστοί, οι καινοτόμοι, είναι αυτοί που μας καθοδηγούν σαν φάροι μέσα σε καιρούς αβεβαιότητας και σκοτεινιάς. Ο άριστος είναι αυτός που γίνεται παράδειγμα. Που ξεχωρίζει ακριβώς για να ωθήσει και να τραβήξει τους υπόλοιπους στο να προχωρήσουν. Και είναι ακριβώς στην επόμενη μέρα μιας μεγάλης κρίσης που θα ξεχωρίσουν οι πραγματικά άριστοι. Εκείνοι που θα προσφέρουν υπηρεσίες ακόμη πιο ποιοτικές, ακόμη πιο πρωτότυπες, ακόμη πιο σύγχρονες και ασφαλείς στους επισκέπτες της χώρας μας, ανάφερε ο κ. Θεοχάρης.

Τους νικητές συνεχάρη η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι "ο χρόνος του εγκλεισμού μας έκανε σοφότερους, ότι η πανδημία είναι μία ευκαιρία να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας και να απομακρυνθούμε από βαρίδια του παρελθόντος”.

Στην παρέμβαση του ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ανάφερε ότι “βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες που, τουλάχιστον η δική μας γενιά, δεν έχει ξαναδεί. Μια παγκόσμια υγειονομική κρίση που αλλάζει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, απαιτείται από όλους να δείξουμε τα ηγετικά μας χαρακτηριστικά. Να λειτουργήσουμε με τρόπο υπεύθυνο, ψύχραιμο και αποτελεσματικό σε όλα τα πεδία δραστηριότητάς μας -ατομικά και κοινωνικά, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας. Οι καιροί απαιτούν ηγεσία".

Τα 14 Platinum βραβεία των Tourism Awards 2020 είναι τα εξής:

1. Strategy: ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για τις νέες επενδύσεις στην Costa Navarino

2. Innovation: Attica Group για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης

3. Hotels&Resorts: Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες

4. Specialty Travel: ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, για την υλοποίηση δικτύου μονοπατιών 1.000 χλμ τα οποία συνδέουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου.

5. Guest Experience: Celestyal Cruises, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες εν πλω

6. Travel: Mideast Travel Worldwide

7. Tourist Attractions: Windmills.gr, για την αναστήλωση 200 ανεμόμυλων και την ανάδειξη του αιολικού πάρκου του Οροπεδίου Λασιθίου

8. Architecture & Interior Design: Elastic Architects - Ever Eden Hotel, Ανάβυσσος

9. Greek Design: Anamnesia, για τα σουβενίρ της

10. Gastronomy: Aldemar Resorts - Sympossio Greek Gourmet Touring

11. Branding: Marketing Greece για την καμπάνια Oh My Greece | Unlock the Feeling

12. Digital Tourism: Ferryhopper για την online παρουσία της μηχανής αναζήτησης ακτοπλοϊκών δρομολογίων

13. Technology: LG Electronics για λύσεις που φέρνουν το Internet of Things στο ξενοδοχείο

14. Sustainability: Navarino Challenge των Active Media Group και Costa Navarino, για την εφαρμογή αρχών αειφορίας στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ανάμεσα στα ηχηρά brands και τους φορείς που διακρίθηκαν φέτος περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι: Phaea Resorts, Hilton Athens, Grecotel Hotels&Resorts, H Hotels Collection, Μινωικές Γραμμές, Blue Star Ferries, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Ηρακλείου, Navigator Travel, Όμιλος Μουζενίδη, Eurobank και LG.