Κρήτη

O Δήμος Αγίου Βασιλείου στο πλευρό των πυρόπληκτων

720_193184_13b806f02b-a01c0e7a26e36737.jpg

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Βασιλείου αποφάσισε έπειτα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη να διαθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ (αρ. απόφ 227/2018) για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής έπειτα από την σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιεύτηκε και επιτρέπει στους Δήμους να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους δαπάνες.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:
«Μπροστά στην ανείπωτη φρίκη που βιώνουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ σε μια συμβολική ενέργεια για την ανακούφιση των πληγέντων. Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών στις φονικές πυρκαγιές.
Εμείς οι Αγιοβασιλιώτες είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι από αυτή την εθνική τραγωδία, αφού έχουμε βιώσει καταστροφικές πυρκαγιές χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα, και συμπαραστεκόμαστε με κάθε δυνατό τρόπο, στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων.
Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό ενός προσωπικού μου φίλου και συντοπίτη, του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων τ. Επαρχίας Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου Κρήτης "Ο Πρέβελης", Μάρκου Κατσουλάκη.
Ο Μάρκος υπήρξε ένας δυναμικός και χαρισματικός άνθρωπος, με αστείρευτο πάθος και αγάπη για την Κρήτη, με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση με επίκεντρο τους συντοπίτες του και τον τόπο καταγωγής του. Πλέον η Κρητική Κοινότητα στην Αττική είναι φτωχότερη. 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και την αμέριστη συμπαράσταση μου στον γιό του εκλιπόντος για τις δύσκολες ώρες και την αγωνία που περνάει.»

Κρήτη

Χανιά

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στην περιοχή Πιθάρι

διακοπή νερου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 από ώρα 8:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού σε τμήματα της περιοχής Πιθάρι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί για τις αναγκαίες εργασίες διασύνδεσης νέου αγωγού ύδρευσης στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός - Οροπέδιο Λασιθίου: Rapid test σε Τζερμιάδο, Καμινάκι και Αγ. Γεώργιο

ΟΑΚ: Ξεκινούν ξανά οι εργασίες στον κόμβο των Μουρνιών

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test