Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ντοκιμαντέρ του Γαστρονομικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ για την Κρητική κουζίνα

Image
Ντοκιμαντέρ του Γαστρονομικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ για την Κρητική κουζίνα
 clock 11:42 | 27/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Με τίτλο "Απολαμβάνοντας τις καλύτερες γευστικές δημιουργίες" το Γαστρονομικό Ινστιτούτο της Αμερικής ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα στην Κρήτη ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την κρητική διατροφή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που προσδίδουν μακροζωία. Με αναφορές στην μελέτη του ιδρύματος Ροκφέλερ και τα ευρήματά της που έκαναν διάσημη την κρητική διατροφή, το συνεργείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου κατέγραψε εικόνες από τα διάσημα "πιάτα" του νησιού, αφιερώνοντας χρόνο στα ιδιαίτερα χόρτα και τα αρωματικά φυτά της Κρήτης, στο λάδι, το κρασί, το μέλι, τα τυριά και τα ψάρια του νησιού. Αναφορές υπάρχουν επίσης στο ψωμί και το παξιμάδι της Κρήτης, τον τάκο και τις σαλάτες του κρητικού τραπεζιού, στους χοχλιούς και το σταμναγκάθι ενώ τέλος υπάρχουν κι ενδεικτικές συνταγές από φαγητά της κρητικής κουζίνας. Δείτε το βίντεο:

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis