Τα γρήγορα αντανακλαστικά που έχει, απέδειξε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με την απομάκρυνση του κοντέινερ που "κοσμούσε" εδώ και χρόνια τον χώρο μπροστά από τον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε αρχικά από το Ράδιο Κρήτη, μετά από σχετικό δημοσίευμα του ekriti.gr σχετικά με την επιστολή αναγνώστη για την απαράδεκτη κατάσταση σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα προχωρούσε στην απομάκρυνση του οικίσκου, κάτι που έπραξε άμεσα καθώς μετά από εντολή του- όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες- συνεργείο προχώρησε στο "ξήλωμα" και στην απομάκρυνση του κοντέινερ.
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως η κατασκευή αυτή, ήταν στημένη εντός της Πλατείας Ελευθερίας και χρησίμευε για την διεξαγωγή self tests, την περίοδο της πανδημίας της covid - 19. Όταν όμως ξεκίνησε η ανάπλαση, μεταφέρθηκε στον χώρο μπροστά από άγαλμα και παρέμενε εκεί εγκαταλελλειμμένη μέχρι σήμερα.
Πίσω από την κατασκευή, ο χώρος είχε μετατραπεί σε "αυτοσχέδια τουαλέτα" και εστία μόλυνσης - μια εικόνα προσβολής της πόλης, των κατοίκων αλλά και των πολυάρθιμων επισκεπτών της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: Ανακαίνισαν την πλατεία Ελευθερίας εκτός του χώρου του αγάλματος Βενιζέλου (εικόνες)
Εύα Μαστρογιαννάκη