Κρήτη

Νέο σχέδιο για τη διαχείριση και την προστασία της Χρυσής

νησος χρυση

Στην Κρήτη θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σύσκεψη για το νέο σχέδιο διαχείρισης της νήσου Χρυσής του Δήμου Ιεράπετρας και για το καλώδιο που θα συνδέσει την Κρήτη με την Αττική.

Αναφορικά με το νησό Χρυσή, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίζα Κοζυράκη, ανέφερε ότι η αρχή του παντός για το νέο σχέδιο διαχείρισης της νησού Χρυσή είναι η περιβαλλοντική μελέτη που παρήγγειλε το 2015 ο Δήμος Ιεράπετρας. 

"Πάνω σε αυτή τη μελέτη αξιολογήθηκαν οι δράσεις οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να εκτελεστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Επι παραδείγματι, στη νέα μελέτη προβλέπεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης με κάποιο σχήμα να μελετήσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Χρυσής" ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Κοζυράκη.

Αναφορικά με τα αναψυκτήρια της νήσου που στο παρελθόν βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρμόδιων υπηρεσιών μετά από φορολογικές παραβάσεις, η Μαρία Κοζυράκη ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μίας πιο μόνιμης κατασκευής στο χώρο έτσι ώστε εκεί να δημιουργηθεί ο χώρος εστίασης και αναψυχής των επισκεπτών. "Αν αυτό υλοποιηθεί, ίσως να πάμε σε άλλες μορφές μπαρ και αναψυκτηρίων" συμπλήρωσε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.​
Ενα δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει τον Κωστή Χατζηδάκη κατά την παραμονή του στην Κρήτη είναι η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει και ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος το οποίος είναι και το πιο σημαντικό καθώς όπως είπε η κ. Κοζυράκη, η βλάστηση στο νησί αργοπεθαίνει. 

Σύμφωνα με την κ. Κοζυράκη θα γίνει σύσκεψη την Τετάρτη το πρωί για τη Χρυσή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μετά θα ακολουθήσει η σύσκεψη για το καλώδιο του ΑΔΜΗΕ, η οποία όμως θα γίνει σε άλλον χώρο. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Οδηγίες συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από τον Φροντιστηριακό Όμιλο "Ένα"

πανελληνιες

Ο Φροντιστηριακός Όμιλος "Ένα", δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του "έξυπνου" μηχανογραφικού, για τους ενδιαφερόμενους, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων:

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) 

 

 

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες)

 

 

3ο Επιστημονικό Πεδίο  (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) :

 

 

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) :