Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Ναυάγιο στη Γαύδο: Ταυτοποιήθηκαν οι νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους
λιμενικό - μετανάστες
 clock 17:33 | 13/11/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 13 αγνοουμένων μεταναστών -αριθμός σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων αλλοδαπών- δύο 24ωρα μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Γαύδου το απόγευμα της Τρίτης (11.11) και στοίχησε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί  και πρόκειται για έναν 18χρονο Αιγύπτιο, ένα 13χρονο αγόρι με καταγωγή από την Συρία, ενώ στο ναυάγιο έχασε τη ζωή της και η 38χρονη μητέρα του παιδιού.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται και σήμερα (13.11) στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία παραπλέοντα πλοία, ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος καθώς και σκάφος της δύναμης της Frontex, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Οι συνολικά 55 μετανάστες διασώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρμόδιων δυνάμεων,  μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς Χανίων.

Από τους 55 μετανάστες, οι 18 είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι 14 Σουδάν, επτά Αιγύπτιοι, επτά Σομαλοί, πέντε από την Υεμένη και τέσσερις από την Συρία. Ανάμεσά τους βρίσκονται τρία ανήλικα και δυο μητέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Μαθητές δύο ταχυτήτων στα χωριά σε σχέση με τα αστικά κέντρα

Κρήτη - ελαιόλαδο: Σοκ για τους παραγωγούς - Μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis