Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις στέγασης στο Πολυτεχνείο, ζητούν οι φοιτητές

Image
Πολυτεχνείο Κρήτης
 clock 17:54 | 11/10/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις στέγασης και να δοθεί ολόκληρο το επίδομα ενοικίου, για 12 και όχι για 6 μήνες, με αυξημένο ποσό, μέσω κονδυλίων του κράτους σε όσους έχουν κάνει αίτηση, ζητά με ανακοίνωσή της η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση των φοιτητών αναφέρονται τα εξής:

Για μία ακόμη χρονιά ένα από τα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές και ειδικά τα πιο πληττόμενα κομμάτια είναι το αν θα καταφέρουν να μείνουν στα Χανιά και να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ο αριθμός των αιτήσεων για στέγαση είναι και φέτος υπερδιπλάσιος των δωματίων στην εστία. Την ίδια στιγμή η σύγκλητος βάζει την μέριμνα σε δεύτερη μοίρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην καλυφθούν όλες οι αιτήσεις, οι οποίες δεν προβλέπεται να καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου ούτε όταν θα χτιστεί η β’ φάση της εστίας. Από πέρσι, γίναμε μάρτυρες, του κοψίματος του επιδόματος ενοικίου και την παροχή μέσω ανταποδοτικής εργασίας, που μετά από κινητοποιήσεις του συλλόγου έμεινε μόνο στα χαρτιά.
Φέτος, έρχεται να γίνει κανόνας η ανταποδοτική εργασία στο Πολυτεχνείο, με τη θέσπιση της στον οδηγό για πρωτοετείς, με φοιτητές να πρέπει να δουλέψουν για το αυτονόητο δικαίωμα τους, τη δωρεάν στέγαση. Με αυτόν τον τρόπο, η διοίκηση στηρίζει έμπρακτα τις κατευθύνσεις του υπουργείου και επιχειρεί να συγκαλύψει τις ελλείψεις προσωπικού του ιδρύματος, με μαύρη και απλήρωτη εργασία, όταν ήδη μεγάλο μέρος των φοιτητών αναγκάζεται να δουλέψει εν μέσω οικονομικής κρίσης για να σπουδάσει. Ταυτόχρονα επιλέγει, υπό πλήρη αδιαφάνεια, να διαθέσει την περιουσία του ιδρύματος σε εγκαταστάσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ τα εργαστήρια των σχολών είναι ελλιπή από εξοπλισμό και προσωπικό.
Οι φοιτητές αποτελούν σημαντικό και ενεργό κομμάτι της Χανιώτικης κοινωνίας και η διοίκηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει με τις σπουδές τους εφαρμόζοντας τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ που διαλύουν ότι έχει απομείνει όρθιο στο ελληνικό πανεπιστήμιο.
Για να μην είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό, ο καθένας και η καθεμιά μας χρειάζεται να υποστηρίξει το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας που τόσο έχει πληγεί. Όπως πέρσι στην αρχή της χρονιάς που μόνο ύστερα από συνελεύσεις και συνεχείς κινητοποιήσεις του ενιαίου συλλόγου φοιτητών καταφέραμε να κερδίσουμε την μείωση της τιμής της κάρτας λεωφορείου, έτσι και φέτος να βάλουμε τις ανάγκες μπροστά και μέσα από τον συλλογικό δρόμο να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας!
Δε θα αφήσουμε κανένα συμφοιτητή μας να μείνει στο δρόμο, ούτε να εργάζεται παράνομα για ένα επίδομα που δικαιούται. 
Απαιτούμε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις στέγασης και να δοθεί ολόκληρο το επίδομα ενοικίου, για 12 και όχι για 6 μήνες, με αυξημένο ποσό, μέσω κονδυλίων του κράτους σε όσους έχουν κάνει αίτηση!
Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis