Κρήτη

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Ακυρώνονται ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca

εμβόλιο κορωνοϊού

Έσπασε το φράγμα των 100.000 εμβολιασμών για τον κορωνοϊό η Κρήτη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις 4 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς στην Κρήτη μέχρι και σήμερα έχουν χορηγηθεί 113.715 δόσεις σε άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι μέχρι χθες (7/4/21) πραγματοποιήθηκαν 113.715 εμβολιασμοί.

Οι περισσότεροι από τους αυτούς πραγματοποιήθηκαν στην ΠΕ Ηρακλείου με 48.367 πολίτες να εμβολιάζονται . Μάλιστα το Ηράκλειο βρίσκεται στην 8η θέση πανελλαδικά σε αριθμό εμβολιασμών.

Επίσης στην ΠΕ Χανίων πραγματοποιήθηκαν 31.828 εμβολιασμοί, στην ΠΕ Ρεθύμνου 14.830  και στην ΠΕ Λασιθίου 18.690 .

Αναφερόμενη στην ανησυχία που επικρατεί με τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, η κ. Μπορμπουδάκη είπε ότι παρατηρείται κι εδώ, μείωση των ραντεβού της τάξεως του 15% για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Μόνο χθες καταγράφηκαν 86 ακυρώσεις επί συνόλου 609 προγραμματισμένων εμβολιασμών.

Τέλος σε ότι αφορά στους ξενοχουπαλλήλους και όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό η κ. Μπορμπουδάκη γνωστοποίησε ότι η 7η ΥΠΕ Κρήτης έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στο συντονιστικό κέντρο, ώστε να υπάρξει προτεραιότητα αυτών των ομάδων στον εμβολιασμό.

Η ΥΠΕ Κρήτης έχει την δυνατότητα να καλύψει και αυτή την ανάγκη – τόνισε η κ. Μπορμπουδάκη – αρκεί το αίτημα να εκγριθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων

Κρήτη: Αλλάζει ο καιρός με συννεφιά και ασθενείς βροχές

Ηράκλειο: Επιστρέφουν στο Δασαρχείο οι αγρότες - Κονβόι από τη Μεσαρά!

 

Κρήτη

Τηλε-ημερίδα με φόντο το 9ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης προϊόντων

Παγκρήτιο φορουμ προιόντων

Ενημερωτική Τηλε-ημερίδα διοργανώνουν την Τρίτη, 20 Απριλίου τα τέσσερα Επιμελητήρια Κρήτης, με αφορμή το  9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKEΤ.

Στην τηλε-ημερίδα, θα συμμετέχουν με χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  κ. Κωσταντίνος Μίχαλος.

Η τηλε-ημερίδα ξεκινάει στις 17.00, απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη σύνδεση της αγροτικής, μεταποιητικής και βιοτεχνικής παραγωγής με τον τουριστικό τομέα και θα μεταδίδεται ζωντανά από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου https://www.facebook.com/HeraklionChamber 

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19. Η διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής έληξε στις 14 Απριλίου και οι συμμετέχοντες από όλη την Κρήτη έφτασαν τους 222. Με πολύ απλές διαδικασίες και καθοδήγηση από τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες θα μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να «συναντηθούν» μέσω υπολογιστή και να  συζητήσουν για τα προϊόντα που παράγουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκρήτιος Σύλλογος Δ/ντών Ξενοδοχείων: Στο επίκεντρο η εφαρμογή του πρωτοκόλλου υγιεινής

Κρήτη: Σοκ από τα χαμένα εκατομμύρια στην εστίαση - Αναλυτικά στοιχεία για όλο το νησί

TUI: Η Ελλάδα δημοφιλής προορισμός για οικογένειες