Κρήτη

Μοίρες: Αυτοψία πριν την ανάπλαση της Πλατείας Δασκαλογιάννη

Μοίρες - Ανάπλαση πλ. Δασκαλογιάννη

Τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη των εργασιών στην πλατεία Δασκαλογιάννη στις Μοίρες, διευθέτησαν στο πλαίσιο αυτοψίας τους ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Φασομυτάκης.

Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης ο ανάδοχος του έργου, οι αρμόδιοι μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού Μανώλης Ορφανουδάκης.

Στη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου, δήμαρχος και αντιδήμαρχος σε συνεργασία με τους μηχανικούς έδωσαν τις αναγκαίες απαντήσεις πάνω σε λεπτομέρειες που αφορούν στο έργο, ενώ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ καθόρισαν τις τοποθετήσεις των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Μοίρες - Ανάπλαση πλ. Δασκαλογιάννη
Μοίρες - Ανάπλαση πλ. Δασκαλογιάννη

Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών ζήτησαν την τάχιστη έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, με τον ανάδοχο να δεσμεύεται ενώπιον όλων, πως οι εργασίες θα εκκινήσουν άμεσα.

«Το έργο ανάπλασης στην πλατεία Δασκαλογιάννη αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων και αναπλάσεων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας» ανέφερε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης για να προσθέσει:

«Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή και συμπληρώνει μια σειρά από παρεμβάσεις που ήδη πραγματοποιούνται».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει:

«Μια σειρά από έργα βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας. Εμείς έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε ένα σημαντικό διατηρητέο κτίσμα όπως είναι η βιβλιοθήκη μας, αλλά και να δώσουμε μια νέα πνοή σε μια όμορφη πλατεία του Δήμου μας. Στο μεταξύ, συνεχίζουμε δεκάδες έργα, ενώ δεν σταματούμε να διεκδικούμε τόσο από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων όσο όμως και από Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Το έργο

Συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ έχει το έργο ανάπλασης της πλατείας Δασκαλογιάννη.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Η συνολική παρέμβαση αφορά έναν χώρο σχεδόν 1.300 τετραγωνικών μέτρων, ενώ περιλαμβάνει αναπλάσεις της οδού Αγίας Παρασκευής και της οδού Ρήγα Φεραίου, με σκοπό την ανάδειξη του διατηρητέου κτίσματος της βιβλιοθήκης. Τα όρια της πλατείας παραμένουν ως έχουν ενώ αποξηλώνονται οι υπάρχουσες κατασκευές, όπως πεζοδρόμια και όλη η ασφαλτόστρωση.

Αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και stand ποδηλάτων θα τοποθετηθούν σε διακριτές θέσεις, ενώ στο πλαίσιο της αναβάθμισης προβλέπεται η φύτευση μεγάλου δέντρου για σκίαση στο κέντρο του αμφιθεατρικού χώρου. Οι υφιστάμενες φυτεύσεις διατηρούνται και διαμορφώνονται τα παρτέρια τους. Ο χώρος κίνησης των οχημάτων επίσης θα επιστρωθεί με κυβόλιθους από τοπικό πέτρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Βρέθηκαν ζωντανά αφρικανικά σαλιγκάρια στις αποσκευές επιβάτη

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά και κλοπές

σύλληψη

Σε συλλήψεις για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών προχώρησε το Σάββατο η Αστυνομία στην Κρήτη. Συνολικά έγιναν έξι συλλήψεις σε Χανιά και Ηράκλειο.

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκαγια κατοχή κάνναβης ενώ στο Ηράκλειο, χειροπέδες φόρεσαν επίσης δύο άνδρες.

Οι δύο από αυτούς, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού είχαν στην κατοχή τους 25 γραμμάρια κάνναβης ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν μικροποσότητα κάνναβης.

Αναφορικά με την κλοπή, αφορά σε μία γυναίκα η οποία διέρρηξε αυτοκίνητο σε περιοχή του Μαλεβιζίου από όπου άρπαξε 450 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Ηράκλειο: Πουλούσαν μαϊμού προϊόντα για γνήσια

ESPA BANNER