Κρήτη

Μητρόπουλος στο Ράδιο Κρήτη: Έρχονται δύσκολες ημέρες για τους εργαζόμενους

αλέξης μητρόπουλος

“Η τηλεργασία και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης θα κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα 10 χρόνια με συνεπακόλουθα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και στη χώρα μας αλλά και επαγγελμάτων”, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, ο γνωστός Εργατολόγος, πρώην υπουργός, Αλέξης Μητρόπουλος επισημαίνοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε “βόμβα” στις συντάξεις με δραματικές μειώσεις τα επόμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους τον Δεκέμβριο προκαλεί σοκ, ενώ ο κ. Μητρόπουλος διευκρίνισε ότι οι ρήτρες απολύσεων με τις οποίες δεσμεύονται οι εργοδότες προκειμένου να λάβουν την κρατική στήριξη, αφορούν σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων, αλλά όχι στη διατήρηση του ίδιου προσωπικού.

"Κάποιοι επιχειρηματίες απολύουν υψηλόμισθους εργαζόμενους και τους αντικαθιστούν με χαμηλά αμοιβόμενους. Οι θέσεις εργασίας παραμένουν."

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε ότι αυτές φτάνουν τις 340.000 και ανέφερε το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου γνωστός του, έλαβε σύνταξη, μέσα σε 10 λεπτά!

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου στο Ράδιο Κρήτη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήφης Βαλυράκης: Άγνωστο πώς έπεσε στη θάλασσα - Η προπέλα τον χτύπησε στο κεφάλι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ενισχύεται με 4 νέες κλίνες ΜΕΘ

Παπακωνσταντής στο Ράδιο Κρήτη: Δε μπορεί να υπάρχει μία Αστυνομία για κάθε πρόβλημα

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 έλεγχοι και 114 πρόστιμα

έλεγχοι κορωνοϊός

Συνολικά 3.381 έλεγχοι έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ το περασμένο 24ωρο σε όλη την Κρήτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και επιβλήθηκαν 114 πρόστιμα.

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 96 πρόστιμα, εκ των οποίων 14 στα Χανιά, 9 στο Ρέθυμνο, 60 στο Ηράκλειο, 12 στο Λασίθι και 1 στον ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 18 πρόστιμα, εκ των οποίων 6 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 3 στο Ηράκλειο και 7 στο Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκλεψαν ιερό λείψανο από εκκλησία (φωτογραφίες)

Κρήτη: Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο λιμάνι

Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του