Κρήτη

Μια γροθιά οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης

Δικηγοροι

Μια γροθιά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του κλάδου γίνονται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης. Σε κοινή συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου, οι Σύλλογοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την επιχειρούμενη διάσπαση των δικαστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που οδηγεί στην απαξίωση των δικαστικών λειτουργών.

Χαρακτηριστικά στην ανακλοίνωση του ΔΣΗ αναφέρεται ότι: 

Στις 26-11-2016 τα διοικητικά συμβούλια των τεσσάρων δικηγορικών συλλόγων της Κρήτης συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει προς αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.
Οι Δικηγορικού Σύλλογοι Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου δια των διοικητικών τους συμβουλίων, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την επιχειρούμενη διάσπαση των δικαστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που οδηγεί στην απαξίωση των δικαστικών λειτουργών.
Με αφορμή δηλώσεις του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και ειδικότερα αυτές που αφορούν τη διαδικασία των συναινετικών διαζυγίων, δηλώνουν την αντίθεσή τους σε οιαδήποτε περαιτέρω  απομείωση της δικηγορικής ύλης.
Δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν από κοινού δράση κατά των διαφόρων νομικών ή φυσικών προσώπων που το τελευταίο διάστημα έχουν με αθέμιτες μεθόδους παρεισφρύσει  στο χώρο αντιποιούμενοι δικηγορικές υπηρεσίες.
Τέλος εκφράζουν την αντίθεσή τους αναφορικά με το Νόμο που αφορά στον θεσμό της νομικής βοήθειας οι διατάξεις του οποίου θα πρέπει να εξορθολογιστούν προς αποφυγή καταχρήσεων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για τις εκδόσεις της Βεκελαίας.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

 

 

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκαύτωμα Βιάννου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία Σακελλαροπούλου

Ολοκαύτωμα Βιάννου - Ένα ειδεχθές έγκλημα, μια υπέρτατη θυσία. Του Σωκράτη Βαρδάκη

Οι Ναζί φωτογράφιζαν τη Βιάννο σαν τουρίστες λίγο πριν την κάψουν! (Φωτογραφικό ντοκουμέντο)

 

 

ESPA BANNER