Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Μεταναστευτικό - Αγυιά: Συμπλοκές, τραυματίες και ασθένειες - Εκρηκτικό κοκτέιλ στη δομή
μετανάστες
 clock 09:59 | 19/09/2025

Δυναμιτισμένο εξακολουθεί και παραμένει το κλίμα στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς Χανίων με τους εκατοντάδες μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί, εδώ και πολλές ημέρες.

Χθες βράδυ μάλιστα καταγράφηκε ένα ακόμα περιστατικό συμπλοκής ανάμεσα στα άτομα αυτά με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης Βασίλη Κατσικανδαράκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, σήμερα στον εκθεσιακό χώρο φιλοξενούνται περίπου 615 άτομα ωστόσο σε καθημερινή βάση αναχωρούν για την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία των ατόμων παραμένουν στο χώρο για πάνω από 20 μέρες με συνεπεία ο εκνευρισμός να είναι έντονος.

Την ίδια ώρα οι Λιμενικοί που χθες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το λιμεναρχείο Χανίων κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνται οι μετανάστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον κ. Κατσικανδαράκη, χθες ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ψώρας και όπως λέει πολλές φορές τα άτομα αυτά χρησιμοποιούν τα μαχαιροπήρουνα που τους δίνονται για το φαγητό και έτσι φτιάχνουν αυτοσχέδια επικίνδυνα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά διάρκεια συμπλοκής.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο - Τρόμος για τον υπάλληλο

Κρήτη: Την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο!

Στο Ηράκλειο το νέο υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού (εικόνες)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis