Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Μαρμελάδα της γιαγιάς και μοσχομυριστό απάκι, από την κρητική παραγωγή στην κατανάλωση!

Μαρμελάδα της γιαγιάς και μοσχομυριστό απάκι, από την κρητική παραγωγή στην κατανάλωση!
 clock 14:55 | 15/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Μικρά εργαστήρια μέσα σε κάθε σπίτι μπορούν να στηθούν σε όλη την Κρήτη, για την εμπορία και προώθηση ντόπιων, ποιοτικών προϊόντων. Η φιλόδοξη προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης στηρίζεται στο μοντέλο της παραδοσιακής οικοτεχνίας της ιταλικής περιφέρειας Βιτόριο Βένετο, που μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερους από 250 μικροπαραγωγούς, οι οποίοι διαθέτουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό, ξεχασμένες ντόπιες γεύσεις, μπορούν να διατεθούν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια ενός σπιτιού, αναδεικνύοντας τον πλούτο της κρητικής γης. Οπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί κάθε μικρός παραγωγός, άνδρας ή γυναίκα και ανεξαρτήτου ηλικίας, θα έχει πολύ χαμηλό κόστος, ενώ τη διαδικασία ελέγχου για την ποιότητα, θα αναλάβουν συνεργεία της περιφέρειας Κρήτης, τα οποία και δίνουν την πιστοποίηση με το brand name "Κρήτη". Τα προϊόντα θα μπορούν να παράγουν και να προωθούν οι παραγωγοί της Κρήτης είναι: λουκάνικο, απάκι, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, ελαιόλαδο, γιαούρτι, και γενικότερα προϊόντα ζωικής και φυτικής παραγωγής.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Βρέντζου στο Ράδιο Κρήτη:

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis