Κρήτη

Μανώλης Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Ο ΒΟΑΚ θα προχωρήσει ακόμα και με διόδια

Κεφαλογιάννης

Τη βούληση της κυβέρνησης να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα ενώνει την ανατολική Κρήτη με τη δυτική εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη χρηματοδότηση του έργου θα είναι καταλυτική ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η Ευρώπη για τέτοιου μεγέθους αναπτυξιακά έργα. Υπάρχουν πολλά προγράμματα είπε που μπορούν να χρηματοδοτήσουν μέρος του ΒΟΑΚ ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά.

Ερωτηθείς για το θέμα επιβολής διοδίων είπε ότι σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη η κατασκευή μεγάλων οδικών έργων εντάσσει στο σχεδιασμό διόδια. Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα, τις προκλήσεις της Τουρκίας, στο μεταναστευτικό και στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ένταξη της Αλβανίας και των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη στο Ράδιο Κρήτη:
 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δύο στους δέκα εργαζόμενους κάτω από το όριο της φτώχειας

εργαζόμενοι

Μονάχα απογοητευτικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία της EΛΣΤΑΤ που αποτυπώνουν μια τραγική κατάσταση για την Ελλάδα αναφορικά με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι μισθοί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν πέσει κάτω ακόμα και από τα επίπεδα χωρών που εισέρχονται τώρα στην Ευρωζώνη, ενώ το κόστος ζωής παραμένει υψηλότατο και σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερο από το κόστος προ κρίσης. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον ένα στα τρία νοικοκυριά να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς τις ΔΕΚΟ, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά μονογονεϊκής οικογένειας αδυνατεί να εξοφλήσει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. 

Τα δεδομένα είναι αντίστοιχα και για το Ηράκλειο, αφού όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, το 20% των εργαζόμενων με βάση τις αμοιβές τους, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βοργιάς, το συγκεκριμένο δεδομένο έχει καταγγελθεί αρκετές φορές προς όλους τους συναρμόδιους. Την ίδια στιγμή, καθημερινά είναι τα περιστατικά εργαζόμενων και απλών ανθρώπων που προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο είτε για αναζήτηση τροφίμων, είτε για αίτημα διακανονισμών προς εταιρίες κοινής ωφέλειας. 

Το χειρότερο στοιχείο όλων ωστόσο, σχετίζεται με το γεγονός πως το ποσοστό των νοικοκυριών που αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς τις υποχρεώσεις του, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το ποσοστό στη χώρα όταν εκείνη εισέρχονταν στην κρίση.