Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Μ. Βλατάκης στο Ράδιο Κρήτη: Δεν επηρεάζεται ο τουρισμός της Κρήτης από τους σεισμούς στην Σαντορίνη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 clock 12:10 | 04/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο τουρισμός της Κρήτης δεν επηρεάζεται από τους σεισμούς στις Κυκλάδες εκτιμά ο Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη. Μέχρι στιγμής όπως είπε οι κρατήσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο και θα είναι και φέτος μια πολύ καλή χρονιά όπως η περυσινή.

Είμαστε σημείωσε σε πολύ καλό επίπεδο θα έχουμε πληρότητες, σημείωσε ο κ. Βλατάκης αλλά αυτό που προβληματίζει είναι η κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και επηρεάζει το μπάτζετ που ξοδεύουν εκτός ξενοδοχείων οι επισκέπτες. Υπάρχουν παράπονα από τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά το οικονομικό περιβάλλον δεν είναι καλό, ανέφερε ο κ. Βλατάκης και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος. Τον άλλο μήνα θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα τόνισε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων.

Όσον αφορά τους σεισμούς στη Σαντορίνη και τα άλλα νησιά είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία. Οι τουρίστες από την Ασία που έχουν συνηθίσει τέτοια φαινόμενα δεν τους νοιάζει όμως υπάρχουν και από άλλες χώρες που ίσως ανησυχούν. Δε κάθε περίπτωση ο κ. Βλατάκης είπε ότι είναι νωρίς να βγάλει κανείς συμπεράσματα πόσο θα επηρεάσει τον τουρισμό σε αυτά τα νησιά η σεισμική δραστηριότητα ωστόσο δείχνουν κάποια στοιχεία ότι ίσως υπάρξουν ακυρώσεις. Η Κρήτη δεν επηρεάζεται επεσήμανε ο κ. Βλατάκης.

Το γεγονός ότι η έναρξη της σεζόν ακόμη αργεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς αφίξεις όσο και την κρουαζιέρα, δίνει το απαραίτητο περιθώριο στη διεθνή τουριστική βιομηχανία που έχει επενδύσει πολλά στη Σαντορίνη να αναμένει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες πριν αρχίσουν να λαμβάνονται αποφάσεις όσον φορά τις κρατήσεις στις αεροπορικές πτήσεις τα καταλύματα αλλά και τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων.

Η Σαντορίνη είναι ένα παγκόσμιος προορισμός και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι φυσικό. Με ένα μόνιμο πληθυσμό 15.000 κατοίκων υποδέχθηκε το 2023 υποδέχθηκε 3,4 εκατ. τουρίστες (αεροπορικές αφίξεις, ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα) ενώ το 2024 η διεθνής αεροπορική επιβατική κίνηση στο νησί(αφίξεις/αναχωρήσεις) έφτασε τους 1.543.796 επιβάτες (αύξηση 1,8% σε σύγκριση με το 2023) και η συνολική αεροπορική επιβατική κίνηση έφτασε τους 2.877.122 επιβάτες (+3,7%).

Διαβάστε επίσης:

Σε παιδί ίδιας ηλικίας η καρδιά του 3χρονου Άγγελου...

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για καπνούς σε σχολείο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis