Κρήτη

Lockdown: Κραυγή απόγνωσης από τον εμπορικό κόσμο της Κρήτης

Λεωφόρος Καλοκαιρινού: Ενοικιαστήρια στα καταστήματα

Μεγάλη οικονομική ζημιά και πτώση του τζίρου καταγράφεται στα εμπορικά καταστήματα της Κρήτης από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα.

Το αβέβαιο κλίμα που επικρατεί σε συνδυασμό με την παράταση του lockdown, ήρθαν να αποτελειώσουν όλα είχαν χτιστεί το προηγούμενο διάστημα.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας και κατ'επέκταση της Κρήτης βρίσκεται μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και οι όποιες ελπίδες είχαν οι έμποροι για να αυξήσουν τον τζίρο τους ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων, εξανεμίστηκαν.

Όπως λέει στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της Ομοσποδονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλης Κουμαντάκης, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος ήταν πάντα δύο μήνες με μεγάλη κίνηση στα καταστήματα ωστόσο λόγω της επιβολής του lockdown  τον περασμένο μήνα αλλά και της παράτασής του τον Δεκέμβριο, ο χαμένος τζίρος από τα ταμεία των εμπόρων είναι μεγάλος. 

Σύμφωνα με τον Μανόλη Κουμαντάκη, η πτώση στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων από την αρχή του έτους έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο άγγιξε το 40% και αν κανείς αφαιρούσε τον κλάδο των τροφίμων, η πτώση θα έφτανε ακόμα και το 50%.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, στο λιανικό εμπόριο, οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις ενισχύονται, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους, αν και το ύψος των αποθεμάτων αποκλιμακώνεται.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

Από την πορεία των ατόμων στα στενά της πόλης
Από την πορεία των ατόμων στα στενά της πόλης

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

η ένταση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην πλατεία των Λιονταριών
η ένταση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην πλατεία των Λιονταριών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους