Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Τρίτη μέρα στα μπλόκα οι κτηνοτρόφοι - Κλείνει ξανά ο ΒΟΑΚ
ΒΟΑΚ κτηνοτρόφοι
 clock 07:53 | 31/10/2025
writer icon Επιμέλεια: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Στον κλείσιμο του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καρτερού αναμένεται να προχωρήσουν και σήμερα οι κτηνοτρόφοι που παραμένουν στο μπλόκο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Ο δρόμος είχε ανοίξει προσωρινά τα μεσάνυχτα, έπειτα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν στο ekriti τόσο ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου Λευτέρης Τριανταφυλλάκης αλλά και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κώστας Φρογάκης ο δρόμος θα κλείσει και πάλι ενδεχομένως μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια το μεσημέρι θα ανοίξει και πάλι για τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.

Σύμφωνα μάλιστα με νεώτερες πληροφορίες, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων θα μεταβούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. 

Στο Ηράκλειο, η κινητοποίηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ενώ οι παραγωγοί δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν λάβουν σαφείς δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το κρέας και τις καθυστερημένες ενισχύσεις.

Image
Κτηνοτρόφος

Στο Ρέθυμνο, οι κτηνοτρόφοι θα συναντηθούν εκ νέου όπως και τις προηγούμενες ημέρες στις 9 το πρωί στα Τρία Μοναστήρια, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Ένωσης και από εκεί θα λαμβάνουν κατά διαστήματα αποφάσεις για το πως θα κινηθούν και πως θα οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους στη διάρκεια της ημέρας.

Στα Χανιά ο ΒΟΑΚ παραμένει αποκλεισμένος από χθες με τους κτηνοτρόφους να παραμένουν αμετακίνητοι στο μπλόκο τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πτώμα στη θάλασσα σήμανε συναγερμό

Κρήτη: Θρήνος για τον 36χρονο Μανόλη - Δεν τα κατάφερε μετά το τροχαίο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis