Κρήτη

Κρήτη: Τι έδειξε το τεστ κορωνοϊού στον Πυροσβέστη του Κλιμακίου που εντοπίστηκε κρούσμα

πυροσβεστική

Ευχάριστα είναι σε πρώτη φάση, τα νέα που έρχονται από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Περάματος Ρεθύμνου εκεί όπου πριν από λίγες μέρες συμβασιούχος πυροσβέστης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο πυροσβέστης με τον οποίον ο συμβασιούχος ήταν πλήρωμα πριν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, βγήκε αρνητικό.

Η αγωνία όμως παραμένει καθώς τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί οι υπόλοιποι πυροσβέστες που υπηρετούν στο πυροσβεστικό κλιμάκιο, δεν έχουν ακόμη βγει.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Γέννησε η γυναίκα που είναι θετική.-Στη ΜΕΘ 16 άτομα

κορωνοϊός

Ένας ακόμα τοκετός με τη μητέρα να έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό έγνε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η μητέρα και το νεογνό είναι καλά στην υγεία τους. Ο τοκετός έγινε την προηγούμενη Παρασκευή και ελάχιστα 24ωρα πριν έγινε γνωστό ότι η μέλλουσα μητέρα είναι θετική.

Όπως λέει στο ekriti ο κ. Χαλκιαδάκης, η γναίκα από τη Συρία θα πάρει σύντομα εξιτήριο προκειμένπυ στη συνέχεια να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό καθώς δεν κρίνεται σκόπιμη η νοσηλεία της στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες άλλες δύο γυναίκες που είχαν βεθεί θετικές στον κορωνοϊό, έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους. 

Η "εικόνα" των ασθενών με covid στο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα και όπως δηλώνει ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, στην κλινική covid - 19 του νοσοκομείου, νοσηλεύονται 31 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ 11 εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Διοικητής Κώστας Τερζάκης, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην κλινική covid και 5 στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη - κορωνοϊός: Κάθε μέρα και περισσότεροι στη ΜΕΘ - Σε εφαρμογή το Plan b στο ΠΑΓΝΗ

Ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα στο μωρό