Κρήτη

Κρήτη: Τι έδειξε η μελέτη για το φακελάκι - Ποια νοσοκομεία είναι "πρωταθλητές"

φακελάκι

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της μελέτης που παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική ημερίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αναφορικά με το φακελάκι στα νοσοκομεία της Κρήτης και τους τρόπους που αυτό θα καταπολεμηθεί, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη.
Οπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, τρεις στους δέκα κρητικούς έδωσαν φακελάκι για να εξυπηρετηθούν, ενώ οι ειδικότητες που κρατούν τα σκήπτρα, είναι χειρουργοί διαφόρων ειδικοτήτων.
"Πρωταθλητές" στο φακελάκι αναδεικνύονται το νοσοκομείο Χανίων, με ποσοστό 5,9%, και ακολουθούν το Βενιζέλειο με 4,7%, το ΠΑΓΝΗ με 4,3%, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με 3,8%, το νοσοκομείο Ρεθύμνου με 3,7% και το νοσοκομείο Ιεράπετρας με 2,7%.
Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι ασθενείς δίνουν φακελάκι χωρίς να τους ζήτηθεί, ενώ περισσότερο ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα νοσοκομεία της Κρήτης, δηλώνουν κάτοικοι αγροτικών περιοχών άνω των 50 ετών. 

φακελάκι κρήτη

φακελάκι κρήτη, by renas

 

φακελάκι κρήτη

φακελάκι κρήτη, by renas

 

φακελάκι κρήτη

φακελάκι κρήτη, by renas

Ο κ. Ξανθός, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι ασθενείς θα μπορούν ανώνυμα να καταγγέλλουν φακελάκι, υπογράμμισε την ανάγκη εκπαίδευσης των νέων γιατρών στα νέα δεδομένα στο ΕΣΥ καθώς και την ανάγκη δημιουργίας νέων ειδικοτήτων, ενώ ο επίκουρος καθηγητής Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης Χρήστος Μελάς, ο οποίος εκπόνησε τη μελέτη, σημείωσε την ανάγκη εκπαίδευσης και των ασθενών.
 

pi3.jpg

pi3.jpg, by renas

Aξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι παρά την κρίση, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευθέντων ασθενών εκφράζει υψηλό βαθμό ικανοποίησης σε ποσοστό 82,38% από την παροχή υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης (δείγμα 1003 ασθενών, περίοδος δειγματοληψίας 25/2/16-1/9/16)
 

pi2.jpg

pi2.jpg, by renas

 

pi1.jpg

pi1.jpg, by renas

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο πρύτανης του Π.Κ στο Ράδιο Κρήτη για το κορωνοπάρτι

γιώργος κοντάκης

Ανησυχία προκαλούν σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις, νέων κυρίως ατόμων - – τα γνωστά κορωνοπάρτι – καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τηρούνται οι αποστάσεις και δεν γίνεται η χρήση μάσκας.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρύτανης του Π.Κ Γιώργος Κοντάκης αμφισβήτησε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρόμοιο περιστατικό που έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στον χώρο του Πανεπιστημίου στις Βούτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ekriti.gr πολλά άτομα νεαρής ηλικίας, φοιτητές αλλά και ...εξωσχολικοί ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - αλλά και από τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες - το πάρτι πραγματοποιήθηκε έξω από το αμφιθέατρο "Μαρία Μανασάκη" με πάρα πολύ κόσμο, νεαρές κοπέλες να χορεύουν στους ώμους των αγοριών υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και άφθονου αλκοόλ.

Ο πρύτανης σχολιάζοντας το δημοσίευμα ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για μια εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων και διάφορων άλλων εργασιών, που διοργάνωσαν συλλογικότητες φοιτητών.

Ακολούθησε – σύμφωνα με τον κ. Κοντάκη – μια παράσταση που δόθηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο την οποία παρακολούθησαν οι φοιτητές τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και αποχωρώντας γύρω στις 9.00 το βράδυ.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι στον χώρο βρέθηκαν κάποια παιδιά που δεν έπρεπε να ήταν εκεί, όμως όπως είπε χαρακτηριστικά αυτές οι ενέργειες δεν εκφράζουν ούτε το Π.Κ ούτε τους φοιτητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα σύρμα τυλιγμένο στον λαιμό του

Κρήτη - κορωνοϊός: 22 ασθενείς διασωληνωμένοι

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας