Κρήτη

Ηράκλειο

Ξανθός: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες ασθενών για φακελάκι

2222.jpg

Πολυπαραγοντικό φαινόμενο με πολλές δυσλειτουργίες χαρακτήρισε το φακελάκι στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη, δίνουν σήμερα το παρόν στην ημερίδα που πραγματοποιεί στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η 7η ΥΠΕ Κρήτης..Η σχέση γιατρού - ασθενούς πρέπει να στηρίζεται σε άλλες βάσεις και να έχει άλλη δομή και να μην μένει όχι ανοχύρωτος ο ασθενής μέσα στα νοσοκομεία. "Όχι ανοχή και συγκάλυψη", είπε, προσθέτοντας ότι θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα γίνονται ανώνυμες καταγγελίες ασθενών για φακελάκι.

111.jpg

111.jpg, by renas

Σύμφωνα με τη μελέτη τρεις στους δέκα ασθενείς δίνουν φακελάκι για να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία της Κρήτης.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόβουν το ρεύμα σε οικογένεια με δύο ανάπηρα παιδιά

ΔΕΗ διακοπή ρεύματος

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η καταγγελία που έκανε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, μητέρα τριών παιδιών, τα δύο με αναπηρία 67%.

Η γυναίκα, κατήγγειλε ότι χθες, συνεργείο πήγε στο σπίτι της, για να κόψει το ρεύμα, λόγω χρέους, εξηγώντας παράλληλα τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της, καθώς ο σύζυγός της είναι 3,5 χρόνια άνεργος.

Δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι, ωστόσο ανησυχεί ότι θα επιστρέψουν. Το χρέος όπως είπε, έφτασε τις 2.500 ευρώ, καθώς η ρύθμιση των 270 ευρώ συν τον τρέχοντα λογαριασμό που της έκανε η ΔΕΗ, ήταν αδύνατο να αποπληρωθεί, όπως είπε και η ίδια στους υπαλλήλους.

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η ένταξη της γυναίκας, στην "καθολική υπηρεσία" της ΔΕΗ η οποία, όπως είπε, χρεώνει επί 2 την κιλοβατώρα, μέτρο που αφορά τους κακοπληρωτές!

Η γυναίκα ζητά να μην της κοπεί το ρεύμα και να γίνει ένας διακανονισμός, τον οποίο θα μπορεί να πληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί εργάζεται με 8μηνη σύμβαση στην υπηρεσία Καθαριότητας του Αγίου Νικολάου, πηγαινέρχεται καθημερινά από το Ηράκλειο και έχει να φροντίσει 3 ανήλικα παιδιά.

Στην εκπομπή παρενέβησαν πολλοί ακροατές οι οποία εξέφρασαν τη στήριξή τους στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους