Κρήτη

Κρήτη: Τι δείχνουν οι προκρατήσεις για το 2018 - Ο ρόλος της Τουρκίας και της Αιγύπτου

τουρισμός

Αισιοδοξία επικρατεί αναφορικά με τις προκρατήσεις για τη νέα τουριστική σεζόν στην Κρήτη, με τα μηνύματα να προκαλούν συγκρατημένη ικανοποίηση καθώς «άνοιξαν» οι αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, που θεωρούνται πολύ δυνατοί παίκτες στην αγορά του τουριστικού προϊόντος.
Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, και η επόμενη χρονιά θα είναι καλή – όχι όμως όπως η φετινή - με δεδομένη την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.
Δηλαδή όλοι φοβούνται ένα έκτακτο περιστατικό που μπορεί να τινάξει στον αέρα όλη τη σεζόν! «Παίρνουμε θετικά μηνύματα, το 2018 ακούγεται καλό, όμως οι προκρατήσεις είναι μειωμένες. Αυτό είναι και καλό και κακό. Αφενός καλό γιατί θα υπάρξει ποιότητα, αφετέρου κακό γιατί οι τιμές για τους last minute τουρίστες θα συμπιεστούν προς τα κάτω και τα έσοδα θα είναι μειωμένα, αλλά τουλάχιστον … εξασφαλισμένα», τονίζει παράγοντας του τουρισμού με άριστη γνώση της αγοράς.
Κοινή πεποίθηση όλων πάντως είναι ότι όλα είναι ρευστά και όλα εξαρτώνται από την σταθερότητα, τόσο πολιτική όσο και οικονομική, στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, αρνητικό για τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι ανέκαμψαν και μπαίνουν στο παιχνίδι, η Αίγυπτος και η Τουρκία που συνεχίζουν να έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα, όμως κατάφεραν με τις πολύ χαμηλές τιμές και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες να προσελκύσουν και πάλι κόσμο. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως να υπάρξει μία μείωση 1-2% και πάλι όμως εάν δεν προκύψει κάτι έκτακτο που θα κλονίσει την εμπιστοσύνη των τουριστών.
Ελένη Μπουρμά

Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Περιοδεία κλιμακίου στο Κ.Υ Μοιρών

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών περιόδευσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Ζαχαριουδάκη Γιάννη. Στην περιοδεία, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλους της Ο.Γ.Ε.).

Με αφορμή - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - το απαράδεκτο και καταδικαστέο από σύσσωμη την τοπική κοινωνία των Μοιρών περιστατικό βίας σε βάρος των εργαζόμενων, που ασκούσαν τα καθήκοντα τους στη βραδινή βάρδια της Δευτέρας, το κλιμάκιο εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Σαν να μη φτάνει  η χρόνια απαξίωση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με τη λογική του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, έρχονται να προστεθούν στην εξάντληση και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων, τέτοιου είδους περιστατικά βίας (ήδη 2 περιστατικά, μαζί με το πιο πρόσφατο, μέσα σε 20 ημέρες όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι).

Ειδικότερα, το ΚΥ Μοιρών είναι μία δομή ΠΦΥ που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο για διάφορες νόσους, ενώ λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο covid-19. Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Μοιρών με φιλότιμο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, για να ανταπεξέλθουν στο σύνθετο καθήκον της προστασίας της υγείας του λαού.

Η απάντηση για τα παραπάνω είναι το να δυναμώσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, κόντρα στο «τάισμα» των ιδιωτικών μεγαλοκλινικών με κρατικό χρήμα. Η άμεση κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, και όλων των περιφερειακών αγροτικών Ιατρείων και του Πολυδύναμου Τυμπακίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό. Να λυθεί το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού να πάρει θέση για το περιστατικό και συνολικά για τις δημόσιες δομές υγείας του Δήμου. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και άλλες ευθύνες για το περιστατικό βίας, αλλά κύρια, οι πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση του Κ.Υ. και την έκθεση του υγειονομικού προσωπικού σε εργασιακούς κινδύνους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νοτιοδυτικές Κυκλάδες μπαίνουν στην "πρίζα" από τον ΑΔΜΗΕ

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων