Κρήτη

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Μακράκη

πένθος

Θλίψη σκόρπισε στους κόλπους των αρχαιολόγων της Κρήτης η είδηση θανάτου του Γιώργου Μακράκη:

"Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων με βαθιά οδύνη και ανείπωτη θλίψη  αποχαιρετά τον αγαπημένο συνάδελφο Γιώργο Μακράκη, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή.

Ο αδόκητος χαμός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στους τομείς της συντήρησης και της αγιογραφίας, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια με ήθος, αφοσίωση, υψηλό επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, αφήνοντας πίσω του πολύτιμο έργο σε μνημεία που εκτείνονται σε όλη σχεδόν την Κρήτη. Διακρίθηκε για το αμέριστο ενδιαφέρον προς τους νεότερους συναδέλφους, επιτυγχάνοντας να μεταλαμπαδεύσει ως εξαίρετος δάσκαλος την αγάπη του, τις γνώσεις και την εμπειρία του για τη συντήρηση των μνημείων, και να αφήσει πλούσια παρακαταθήκη που θα πρέπει να αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η ευγένεια του χαρακτήρα του, η συναδελφικότητά του, το χαμόγελο και η σεμνότητά του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη και την καρδιά όλων μας.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του."

Κρήτη

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κρητικός πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Ο Πέτρος Κουναλάκης

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.  

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.