Κρήτη

Κρήτη: Ταλαιπωρία για τους δικαιούχους του αγροτικού τιμολογίου

toeb2.jpg

Μειωμένο είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των αγροτών της Κρήτης να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΔΕΗ που περνά από "κόσκινο" τους δικαιούχους του αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κάποιοι κάνουν κατάχρηση του προνομίου μέτρου.
Αγροτοσυνδικαλιστές του νησιού,τόνιζαν στο ekriti, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγούν ασφαλή συμπεράσματα καθώς η προθεσμία λήγει το Σεπτέμβρη,αλλά κάνουν λόγο για μια αναίτια ταλαιπωρία καθώς η πλειοψηφία των παραγωγών ακολουθούν τη νομιμότητα.

Η ΔΕΗ προχωρά σε εκκαθάριση του μητρώου των 230 χιλιάδων δικαιούχων του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος και τονίζει ότι από την εμπειρία των στελεχών της επιχείρησης επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάποιοι από αυτούς δεν δικαιούνται, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η κατάχρηση του προνομίου δρα σε βάρος τόσο της ΔΕΗ όσο και των πραγματικών δικαιούχων καθώς το μέτρο έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία για να στηριχθούν όσοι πραγματικά ασκούν αγροτική δραστηριότητα.
Οι δικαιούχοι του αγροτικού τιμολογίου έχουν ήδη ειδοποιηθεί με επιστολή να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.  Όπως σημειώνεται αν οι αγρότες δεν ανταποκριθούν εγκαίρως θα γίνει μονομερής καταγγελία της σύμβασης.

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε