Κρήτη

Κρήτη: Ταΐστρες, μια καλή πρόταση για τα αδέσποτα

ταίστρα

Στις περισσότερες πόλεις του εξωτερικού και σε αρκετές της χώρας μας, οι Δήμοι έχουν τοποθετήσει, σε διάφορα σημεία, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα. Εκεί, γάτες, σκύλοι και πτηνά, μπορούν να σιτίζονται και να πίνουν νερό. Από την στιγμή που υπάρχουν "φιλόζωοι" που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους, τα οποία περιφέρονται αδέσποτα, οι Δήμοι οφείλουν να τα φροντίσουν, όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία. 
Αρκετοί Δήμοι της Κρήτης, φροντίζουν τα αδέσποτα είτε τοποθετώντας τροφή και νερό σε διάφορα σημεία, είτε μαζεύοντάς τα σε δημοτικά κυνοκομεία. Όμως, η τοποθέτηση καλαίσθητων κατασκευών με ταΐστρες και ποτίστρες, θα φανερώνει την ευαισθησία των δημοτών προς τα αδέσποτα και θα δημιουργεί θετική εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Χωρίς αυτό σημαίνει ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα χιλιάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν παντού στο Ηράκλειο, σίγουρα θα εξαλειφθούν οι εκόνες με τις σκισμένες σακούλες και τα τρόφιμα εκτεθειμένα σε διάφορα σημεία, που προκαλούν δυσοσμία και ρύπανση.
Η φωτογραφία είναι από καλαίσθητη κατασκευή στο Δήμο Καρδίτσας. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής