Κρήτη

Κρήτη: Σύσταση Ακαδημίας Γεωστρατηγικών Ερευνών από το ίδρυμα "Ελευθ Βενιζέλος"

27.5.13_agogos_italia.jpg

Στη σύσταση Ακαδημίας Γεωστρατηγικών Ερευνών με έδρα τα Χανιά προχωρεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι ιδρυτικές διαδικασίες.
 
Για την λειτουργία της Ακαδημίας προβλέπεται η συνεργασία με κορυφαίους φορείς της χώρας, καθώς και η αξιοποίηση διακεκριμένων πανεπιστημιακών, ειδικών ερευνητών, διπλωματών, τεχνοκρατών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» η Ακαδημία θα έχει τον χαρακτήρα δεξαμενής σκέψης και θα αναπτύσσει ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις, τις Στρατηγικές Σπουδές, την Ευρωπαϊκή 'Αμυνα και Ασφάλεια, την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον. Τα αποτελέσματα των ερευνών και μελετών της θα αξιοποιούνται για την υποστήριξη και τη διαμόρφωση στρατηγικών αποφάσεων από Υπουργεία, επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και άλλους δημόσιους φορείς.

Παράλληλα, η Ακαδημία θα προσφέρει τη δυνατότητα εξειδίκευσης και μετεκπαίδευσης σε πολιτικά στελέχη, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένες θεματικές σχετικές με τις Διεθνείς Σχέσεις και τη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Διπλωματική Ιστορία, με αναφορά στις στρατηγικές επιλογές και την εξωτερική πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, αξιοποιώντας την επιστημονική υποδομή και τις αρχειακές συλλογές του Ιδρύματος».

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Ε.Κ.Η για τη μη καταβολή επιδομάτων στους συμβασιούχους συντηρητές Αρχαιοτήτων

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μέσα από ανακοίνωσή του καταγγέλει το Ελληνικό Δημόσιο για μη καταβολή μιας σειράς επιδομάτων και αποζημιώσεων στους  Συμβασιούχους  συντηρητές Αρχαιοτήτων 

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Η: 

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει το Ελληνικό Δημόσιο που έχει καταντήσει ο χειρότερος εργοδότης όπως στην περίπτωση των Συμβασιούχων συντηρητών Αρχαιοτήτων στους οποίους δεν καταβαλλόταν μια σειρά επιδομάτων όπως αυτό της ανθυγιεινής εργασίας και μέσω της Νομικής οδού
φτάνοντας η υπόθεση τους ακόμα και στον Άρειο Πάγο την κέρδισαν ,αλλά το Δημόσιο εδώ και 1 χρόνο δεν εκτελεί τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αφορούσε 34 εργαζόμενους οι 16 που εργαζόταν στο Μουσείο έχουν πληρωθεί κανονικά οι υπόλοιποι 18 που τους απασχολούσε η Αρχαιολογία δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ παρά τη δικαστική απόφαση που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από τον περασμένο
Δεκέμβριο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του και να απαντήσει άμεσα για ποιο λόγο δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση και δεν αποζημιώνει τους εργαζόμενους.

Το Ε.Κ.Η εκφράζει την αγανάκτηση του και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους μέχρι τη τελική δικαίωση τους"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες

Κρήτη: Aκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Χανιά και Ρέθυμνο την Παρασκευή

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα Χανιά – Επιβάλλεται «μίνι» lockdown τύπου Μυκόνου