Κρήτη

Κρήτη: Στον Εισαγγελέα ο Διευθυντής της επεισοδιακής κατάληψης

σχολείο λουκέτο

Έληξε η επεισοδιακή κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, όταν μαθητές κατήγγειλαν χθες ότι δέχθηκαν επίθεση από τον διευθυντή τους , ο οποίος με έναν κόφτη, προσπάθησε να κόψει την αλυσίδα στην καγκελόπορτα του σχολείου.

Ο διευθυντής πέρασε χθες το κατώφλι του Εισαγγελέα Χανίων και τον ενημέρωσε, αρνούμενος ότι επιτέθηκε ή χτύπησε τα παιδιά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα οι μαθητές θα ζητήσουν συγγνώμη από τον διευθυντή, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

 

Κρήτη

"Βροχή" τα πρόστιμα και για μάσκα - "Πρωταθλητές" οι Ηρακλειώτες

μάσκα

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των παραβάσεων για μη χρήση μάσκας στην Κρήτη αφού καθημερινά ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο επειδή δεν την φόρεσαν σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική.

Το Σάββατο (24/10) η Αστυνομία στην Κρήτη βεβαίωσε συνολικά 53 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με το νομό Ηρακλείου να αναδεικνύεται και πάλι ο "πρωταθλητής".

Συγκεκριμένα:

42 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην ΠΕ Ηρακλείου (14 σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μία σε ιδιοκτήτη καταστήματος και μία σε υπάλληλο, 22 σε πεζούς και 4 σε επιβάτες λεωφορείων)
3 στο Λασίθι (σε πελάτης σούπερ μάρκετ, σε πελάτη καταστήματος και μία σε εργαζόμενο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος).
3 στα Χανιά (μία σε επιβάτη λεωφορείου και 2 σε οδηγούς ταξί) και τέλος 5 στο Ρέθυμνο (σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος).