Κρήτη

Κρήτη: Στόχος να μην επαναληφθούν τα φετινά λάθη στην ελαιοπαραγωγή

ελιες καλαμων

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί η Περιφέρεια Κρήτης να επαναληφθεί η φετινή καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έχει ήδη προχωρήσει σε συσκέψεις προκειμένου να καθοριστούν το νέο πρόγραμμα δακοκτονίας, ο διαγωνισμός, αλλά και η εξεύρεση λύσεων για την αποτελεσματική εκτέλεση του.

Στο πλαίσιο σύσκεψης ανακοινώθηκε προγραμματισμός συναντήσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όπου στελέχη της Περιφέρειας και των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων θα ενημερώσουν τους παραγωγούς για τις ασθένειες της ελιάς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αναλύσεων από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και για τις μεθόδους αντιμετώπισής τους.

Παράλληλα, πολύ σημαντική θεωρείται η δραστηριοποίηση των ερευνητικών κέντρων στην Κρήτη που θα ασχολούνται επισταμένα με την καλλιέργεια και όλες τις παραμέτρους που θα καθορίσουν σοδειές χωρίς προβλήματα, όπως η φετινή.

Κρήτη

Καταλήψεις και σήμερα σε σχολεία της Κρήτης

κατάληψη 5ο ΓΕΛ

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της χρήσης μάσκας από τους μαθητές, ενώ οι ίδιοι θέτουν και μία σειρά άλλων ζητημάτων όπως τα κενά εκπαιδευτικών και την ελλιπή καθαριότητα.

Μέχρι στιγμής στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, Λύκειο Γουβών, Λύκειο Αρχανών και Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

ΕΠΑΛ:

2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, και ΕΠΑΛ Μοιρών

Γυμνάσια:

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Τεφελίου, Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, Γυμνάσιο Πόμπιας, Γυμνάσιο Αρχανών.

Στο νομό Χανίων υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Χανίων, Λύκειο Αλικιανού, ΓΕΛ Κολυμβαρίου, Λύκειο Ακρωτηρίου

ΕΠΑΛ:

1ο ΕΠΑΛ Χανίων, 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, ΕΠΑΛ Βρυσσών

Γυμνάσια:

2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Γυμνάσιο Πλατανιά,