Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Στη φυλακή οι διακινητές που κατηγορούνται ότι πέταξαν 22 νεκρούς μετανάστες στη θάλασσα
μετανάστες - διακινητες
 clock 19:09 | 31/03/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι «πέταξαν» στη θάλασσα 22 νεκρούς μετανάστες, στη διαδρομή από τη Λιβύη προς την Ευρώπη, πριν από λίγες μέρες ανοιχτά της νότιας Κρήτης.

Στο φουσκωτό σκάφος μήκους 10 μέτρων επέβαιναν συνολικά 48 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν έξι μερόνυχτα στη μικρή βάρκα, με λιγοστά εφόδια και ελάχιστο νερό, τα οποία τελείωσαν πολύ γρήγορα. Την ίδια ώρα, εξαιρετικά δύσκολες ήταν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μεσόγειο.

Αυτό το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή μετατράπηκε σε ταξίδι θανάτου για 22 ανθρώπους από το Μπαγκλαντές και πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλον από το κρύο, την πείνα και τη δίψα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έδωσαν οι 26 επιζήσαντες, δύο άντρες από το Σουδάν, 22 και 19 ετών, ήταν όχι μόνο οι διακινητές, αλλά και οι άνθρωποι που πετούσαν στη θάλασσα έναν-έναν τους νεκρούς άντρες προκειμένου να αποσυμφορηθεί η υπερφορτωμένη βάρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξαναρχίζει η δίκη για τα Τέμπη - 100 θέσεις προστέθηκαν στην αίθουσα - Ισχυρή αστυνόμευση

Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα: Με πλήθος κόσμου ο αποχαιρετισμός

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis