Κρήτη

Κρήτη: "Σιγή ιχθύος" από τις γυναίκες - θύματα βίας

κακοποίηση

Για την κακοποίηση των γυναικών- με την αφορμή την καταδίκη του 38χρονου συζυγοκτόνου από τη Σητεία - μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη, ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιώργος Παπακωνσταντής.

Ο κ. Παπακωνσταντής ανέφερε ότι δυστυχώς δεν μειώνονται τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα το 50% των περιπτώσεων αφορά γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας από τον σύντροφο, τον αδελφό ή τον πατέρα τους. Αυτοί δε, που ασκούν βία, προέρχονται απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και μορφωτικά επίπεδα. Είναι πολύ δύσκολο – είπε – η γυναίκα να εκφραστεί, καθώς τα κοινωνικά στερεότυπα και το σύστημα υπόταξης της γυναικείας φύσης “καλά κρατούν”.

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιώργος Παπακωνσταντής
Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιώργος Παπακωνσταντής

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει μια αργή εξέλιξη ως προς την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας , ενώ σε ότι αφορά στην Κρήτη και ειδικά στις περιοχές της υπαίθρου το φαινόμενο της άσκηση βίας εναντίον των γυναικών δεν μπορεί να μετρηθεί και δυστυχώς τα θύματα δεν εκφράζονται. Επίσης – σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντή το οικογενειακό περιβάλλον πολλές φορές δρα αρνητικά ως προς την γνωστοποίηση της άσκησης βίας η οποία δεν είναι απαραίτητα μόνο σωματική.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στηρίζει την ίδρυση συλλόγου μονογονεϊκών οικογενειών

μονογονεικη οικογενεια

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) του Δήμου Ηρακλείου, με απόφαση της, στηρίζει την ίδρυση συλλόγου μονογονεικών οικογενειών στο Ηράκλειο και απευθύνει πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους γονείς για την υποβολή αιτήσεων στον υπό ίδρυση σύλλογο. Στόχος του συλλόγου είναι η υποστήριξη και προστασία των μονογονεϊκών οικογενειών και η διαχείριση ποικίλλων θεμάτων, που άπτονται της οικογενειακής τους κατάστασης.

Όσοι μονογονείς-άνδρες και γυναίκες- ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην ίδρυση Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ηρακλείου, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους από σήμερα Δευτέρα 6/7/2020 ως και την Παρασκευή 17/7/2020, αποστέλλοντας την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,  ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας, Ισότητας των Φύλων, στο τηλ.: 2810 243360 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 – 15:30.