Κρήτη

Κρήτη: "Ραντεβού" στο λιμάνι δίνουν οι αγρότες - Πάνω από 1.000 τόνοι κηπευτικών σε αναμονή

limani.jpg

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης, περιμένοντας τις αποφάσεις της ΠΝΟ για συνέχιση ή όχι της απεργίας, που ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίζεται και σήμερα.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, διερωτήθη για ποιον λόγο ενώ ο ίδιος ο υπουργός χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την απεργία, καθώς όπως είπε έχουν ικανοποιηθεί τα περισσότερα αιτήματά τους, δεν ενεργοποιεί το νόμο για δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, το οποίο θα μεταφέρει τα αγροτικά προϊόντα στον Πειραιά.
Ο κ. Ορφανουδάκης επανέλαβε ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός στις αγορές του εξωτερικού και η όποια καθυστέρηση στις παραδόσεις κοστίζουν πολυ ακριβά. Μόνο από την περιοχή του Τυμπακίου "φεύγουν" ημερησίως 400 τόνοι οπωροκηπευτικών, ενώ οι ποσότητες αυξάνονται καθώς ξεκίνησε και η συγκομιδή καρπουζιών και πεπονιών.
Σήμερα στο μεσημέρι θα συνεδριάσουν εκ νέου τα 13 σωματεία της ΠΝΟ για να αποφάσισουν τι θα γίνει αύριο, ενώ οι αγρότες της ανατολικής  Κρήτης, σε περίπτωση παράτασης της απεργίας, θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου μαζί με τις νταλίκες, ενώ οι αγρότες των Χανίων θα μεταβούν στο λιμάνι της Σούδας, όπου "θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να φύγουν τα πλοία με τα αγροτικά προϊόντα".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το αυτοκίνητο κατέληξε στη νησίδα...

ΙΧ πάνω σε νησίδα

Καβάλα ...στη διαχωριστική νησίδα βρέθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο απόψε σε δρόμο του Ηρακλείου.

Το νέο τροχαίο συμβάν σημειώθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, όταν ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το ΙΧ να ανέβει πάνω στη νησίδα, όπου και ακινητοποιήθηκε,

Στο σημείο η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με ιδιαίτερη προσοχή, μέχρι και την απομάκρυνση του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Ηράκλειο - Open Mall: Οδεύει προς "επιτήρηση" το έργο και στο ...βάθος απένταξη!