Κρήτη

Κρήτη: Προβληματισμένοι οι εκπαιδευτικοί για τα σχολεία που δεν έκλεισαν

σχολεία

Την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν προέβησαν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νομού Ρεθύμνου για σήμερα Δευτέρα, ενώ ήταν από μέρες γνωστή η πρόγνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, εκφράζει προς τους δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου (όπου τα σχολεία λειτούργησαν), την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Πιστεύουμε αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Νίκος Αδράμης, πως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έπρεπε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ακόμα και αν δεν ήταν άμεσα στις αρμοδιότητές της, και να καλύψει το κενό των τοπικών αρχών.

 Σε ανακοίνωσή της η ένωση των εκπαιδευτικών σημειώνει ότι «γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, μαθητές και οδηγοί λεωφορείων, καθηγητές που έρχονται ακόμα και από άλλους νόμους, βρέθηκαν σε δρόμους κλειστούς από κατολισθήσεις ή σε κατολισθήσεις σε εξέλιξη, σε ορμητικά νερά ή σε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, που περιόριζαν σημαντικά την ορατότητα. Ακόμα και για τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς που κινήθηκαν πεζοί για το σχολείο ήταν δύσκολο έως επικίνδυνο, σε κάποιες περιπτώσεις».

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν θετική εξέλιξη την ανακοίνωση από την πλευρά των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου πως αύριο Τρίτη τα σχολεία ευθύνης τους θα παραμείνουν κλειστά και καλούν και τους άλλους δήμους «να εξετάσουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο».

Σε επικοινωνία του ΑΠΕ ΜΠΕ με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Ιωάννη Μαρκαντέ, δόθηκε η απάντηση πως για το κλείσιμο των σχολείων αρμόδιοι είναι οι δήμοι ενώ σε περίπτωση γενικευμένης κατάστασης την απόφαση αναλαμβάνει η Περιφέρεια. «Εμείς ως διεύθυνση και προσωπικά εγώ, όταν διαπίστωσα πως κάποιοι δήμοι αργούσαν να αποφασίσουν για το κλείσιμο των σχολείων τους, επικοινώνησαμε με διευθυντές, καθηγητές αλλά και ομάδες καθηγητών που πηγαίνουν σε ορεινές περιοχές και τους ζήτησα να μην αναλάβουν κανένα ρίσκο, να μην κινδυνεύσουν και να παραμείνουν ασφαλείς αν δουν ότι δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους», ανέφερε ο κ. Μαρκαντές, τονίζοντας παράλληλα ότι τα περισσότερα σχολεία παρέμειναν κλειστά, κατανοεί και αποδέχεται τους προβληματισμούς και συμφωνεί με το ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται άμεσα. «Θα ήθελα να ενημερώσω, όμως, πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα κυρίως δεν μου αναφέρθηκε καμία κατάσταση επικίνδυνη που να απασχόλησε κάποιον ή κάποιους εκπαιδευτικούς», υπογράμμισε.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER