Κρήτη

Κρήτη: Πολύ χαμηλές οι τιμές των κηπευτικών - "Kορωνοβοήθημα" ζητούν οι αγρότες

αγροτικά προϊόντα

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι παραγωγοί κηπευτικών στην Κρήτη, καθώς μπορεί η απεργία των ναυτεργατών να έληξε, ωστόσο, οι πολύ μεγάλες ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων είναι πολύ δύσκολο να διακινηθούν με δεδομένη την κλειστή εστίαση και τις δυσκολίες στις εξαγωγές λόγω covid

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλη Ορφανουδάκη, μπαίνει πλέον πιο επιτακτικά από ποτέ το αίτημα του αγροτικού κόσμου για “καθιέρωση” της κρατικής ενίσχυσης του λεγόμενου "κορωνοβοηθήματος" στους αγρότες κι επέκτασή της σε περισσότερα προϊόντα.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Ορφανουδάκης “Είμαστε στην … κορυφή της παραγωγής αυτή την περίοδο και οι τιμές λόγω των αυστηρών περιορισμών, του λοκντάουν και τελευταία εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών, έχουν συμπιεστεί προς τα κάτω. Οι κόκκινες πιπεριές για παράδειγμα, ενώ πωλούνται κανονικά προς 1,50 -1,80 ευρώ το κιλό, μετα βίας φθάνουν το 1 ευρώ!”.

Όπως είπε, το βοήθημα αυτό δεν θα λύσει προβλήματα, μπορεί όμως να τα “λειάνει”… Και βέβαια, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου επεσήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να μεριμνήσει για ένα ακόμη σημαντικό θέμα που δεν είναι άλλο από τη δυσαναλογία ζημιάς και αποζημίωσης. “Για την ντομάτα, ενισχυθήκαμε με 540 ευρώ το στρέμμα ενώ η ζημιά υπολογίστηκε στις 3000 ευρώ ανά στρέμμα”, εξήγησε...

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σοκ από τον θάνατο του αγαπητού Γιώργου

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Έκλεψαν χρήματα από άστεγο

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μια γυναίκα μετά από επίθεση σκύλων

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα