Κρήτη

Κρήτη: Πήραν την υπόσχεση ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους

μισθός

Παράταση έως τις 17 Μαΐου 2019 δόθηκε στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, για την εξ ολοκλήρου καταβολή των δεδουλευμένων στις Προνοιακές Δομές  ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικούς Βρεφικούς Σταθμούς. 

Μετά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Δημάρχου, Ζαχαρία Καλογεράκη, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, που το προηγούμενο διάστημα απορύθμισαν την αυτονόητη απόδοση προς τους εργαζομένους, θα ξεπεραστούν και η περιπέτεια θα λάβει οριστικό τέλος τις επόμενες ημέρες. 

Το Σωματείο Εργαζομένων σε Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΤΑ Κρήτης, που εκπροσωπήθηκε νόμιμα στο Ειρηνοδικείο Καστελίου, μέσω της Γ. Γ. του ΕΚΗ και Πρόεδρου του Σωματείου, Ελένης Μανουσάκη, τονίζει πως ο αγώνας για τα αυτονόητα, μετά από 20 χρόνια συνεχούς προσφοράς στους χώρους εργασίας τους, είναι παγίδα ζωής. Δημιουργώντας εργασιακή ανασφάλεια και αδυναμία προγραμματισμού της καθημερινότητας τους. Έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης, που επικρατεί, κάνει γνωστό προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κλιμακωθούν χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμη οδό.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι του κοινωνικού συσσιτίου

συσσίτιο

Σε καραντίνα τέθηκαν οι εργαζόμενοι στο «Φαγητό με την αγάπη μας» (Κοινωνικό Συσσίτιο) του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, μετά την ανίχνευση δύο κρουσμάτων COV-SARS-2 χτες (15/1/2021) κατά τον περιοδικό έλεγχο που διενεργείται από το ίδιο το Ίδρυμα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Επί του παρόντος, κανένας εργαζόμενος δεν παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου.

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση του χώρου, στον οποίο εγκαταστάθηκε ήδη ομάδα εργασίας έκτακτης ανάγκης, ώστε η παροχή φαγητού στους 250 εξυπηρετούμενους να συνεχιστεί αδιάλειπτα, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, όπως συμβαίνει από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν πρωτοξεκίνησε.

Οι υπόλοιπες δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, όπως ιδιαίτερα η δραστηριότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, συνεχίζονται επίσης κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων

Κρήτη - κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό δύο εκπαιδευτικοί στο νομό Ηρακλείου