Κρήτη

Κρήτη: Οργή για την κατάργηση 6 Τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου

μεσογειακό πανεπιστήμιο

Αιφνιδιασμένος από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 37 Τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών, και 6 τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο Πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης έκανε λόγο για μία αιφνιδιαστική απόφαση, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος και ανατρέπει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του.

Ο κ. Κατσαράκης ζήτησε από το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με την απόφαση αναστέλλεται η ακαδημαϊκή λειτουργία των εξής τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Ηράκλειο, Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο, Μηχανικών Βιοιατρικής στο Ηράκλειο, Χημικών Μηχανικών στα Χανιά και Μουσικών Σπουδών στο Ρέθυμνο. 

( Ο πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκος Κατσαράκης σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό)

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου, για σήμερα, είπε ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Λασίθι, "με ήπιες και αν χρειαστεί με δυναμικές κινητοποιήσεις". 

Aκούστε τι δήλωσαν το Ράδιο Κρήτη οι κ.κ. Κατσαράκης και Ζερβός:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ