Κρήτη

Κρήτη: Οργή για την κατάργηση 6 Τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου

μεσογειακό πανεπιστήμιο

Αιφνιδιασμένος από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 37 Τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών, και 6 τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο Πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης έκανε λόγο για μία αιφνιδιαστική απόφαση, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος και ανατρέπει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του.

Ο κ. Κατσαράκης ζήτησε από το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με την απόφαση αναστέλλεται η ακαδημαϊκή λειτουργία των εξής τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Ηράκλειο, Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο, Μηχανικών Βιοιατρικής στο Ηράκλειο, Χημικών Μηχανικών στα Χανιά και Μουσικών Σπουδών στο Ρέθυμνο. 

( Ο πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκος Κατσαράκης σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό)

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου, για σήμερα, είπε ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Λασίθι, "με ήπιες και αν χρειαστεί με δυναμικές κινητοποιήσεις". 

Aκούστε τι δήλωσαν το Ράδιο Κρήτη οι κ.κ. Κατσαράκης και Ζερβός:

Κρήτη

Κρήτη: Έρχονται νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Αφρικανική σκόνη

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες για την Κρήτη. Μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο καιρικό σκηνικό θα μας επισκεφθούν και νοτιοανατολικοί άνεμοι μεταφέροντας σκόνη, η οποία θα γίνει αισθητή στην ατμόσφαιρα και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε προκαλώντας, ως είθισται, μια μικρή έξαρση σε αλλεργίες και … φταρνίσματα, τα οποία, σε αυτό το πλαίσιο, δε θα πρέπει να μας ανησυχήσουν...

 

Επίσης, Σάββατο και Κυριακή, ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μια έξοδο στα...μπαλκόνια ή και μέχρι τις ταράτσες του σπιτιού μας προκειμένου να ευεργετηθούμε από την καλοκαιρία και τον ιαματικό μεσογειακό ήλιο.

 

Αναλυτικά, σήμερα και αύριο θα σημειωθούν “καλές αποδοτικές βροχές” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας. Θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά του νησιού και ενδεχομένως στην ενδοχώρα του Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση τα φαινόμενα θα είναι ήπιας έντασης με τις νεφώσεις να έχουν κάνει από το πρωί σήμερα την εμφάνισή τους και να πυκνώνουν κυρίως προς το βράδυ.

 

Από το μεσημέρι αύριο θα υπάρξει ύφεση σε όλην την Κρήτη, με τα φαινόμενα να υποχωρούν σταδιακά και από την ανατολική Κρήτη το απόγευμα.

Οι θερμοκρασίες θα είναι στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα με ψύχρα κατά τις πρωινές και βραδυνές ώρες και στο μεσοδιάστημα με θερμοκρασίες από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη, ενώ από τη ημέρα αυτήν με συνέχεια και την Παρασκευή οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί φέρνοντας φορτία σκόνης. Τα συστήματα του νότου θα επηρεάσουν και την Κυριακή.

 

Η θερμοκρασία από την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειώσει αξιοπρόσεκτη αύξηση.