Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων.
Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε σε έκταση κοντά σε ξενοδοχείο, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ήχησε το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.
Τις προσπάθειες κατάβεστης δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και καλαμιές πίσω από μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής όπου λόγω του ανέμου που πνέει έλαβε διαστάσεις πολύ γρήγορα.
Έχουν κινητοποιηθεί 90 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο πεζοπόρες δυνάμεις που ενισχύονται ακόμα.

Επιχειρούν 3 ελικόπτερα ενώ οι δυνάμεις έχουν κυκλώσει την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου.
Οι φλόγεςέφτασαν πολύ κοντά σε σπίτια, ενώ σε μερικά απ’ αυτά έχουν σημειωθεί και ζημιές, με αποτέλεσμα να τα εκκενώνουν οι ένοικοί τους. Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και το ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην φωτιά.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το zarpanews:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: Παραδόθηκε ο 35χρονος Αλβανός για το μαχαίρωμα ομοεθνή του