Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Κρήτη - Μονή Γωνιάς: Διάβασαν το Ευαγγέλιο σε 9 γλώσσες στον Εσπερινό της Αγάπης
ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑς
 clock 18:13 | 21/04/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμπάρι, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης,  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή των Ιερών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου.

Αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου  σε εννέα (9) γλώσσες, αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα και εψάλη η φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, κατά ώρα των Αποστίχων, έγινε ο ασπασμός του Ιερού Ευαγγελίου και η διανομή των πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ορμώμενος από τον Πασχάλιο λόγο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Οποίος ομίλησε δια «το μυστήριον της Αναστάσεως του Κυρίου», σημείωσε:

«Πίστη στην Ανάσταση που, είναι αλήθεια, δεν είναι εύκολη, ούτε εύκολο να κατανοηθεί με την λογική του κόσμου ετούτου. Καλούμαστε να ζούμε και να τρεφόμαστε από το μυστήριο της Αναστάσεως του Χριστού μας σε έναν κόσμο όπου στερεύει η ελπίδα μας, η χαρά μας διαφεύγει, χάνουμε το θάρρος μας· έναν κόσμο όπου προσποιούμαστε ότι ζούμε ζωές που δεν υπάρχουν· έναν κόσμο δηλαδή όπου σφραγίζουμε τον Χριστό στο μνήμα της ψυχής μας, χωρίς να θέλουμε να κυλήσουμε τον λίθο, καθώς Τον προτιμούμε νεκρό.

Μέσα σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει, μέσα στο πηχτό σκοτάδι πού στοιχειώνει τις ζωές και τον κόσμο, «νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός» η βεβαιότητα της Ανάστασης, η εμπειρία των Αγίων, η αλήθεια της ιστορίας και των αιώνων. Το φως του Πάσχα διαπερνά, νικά το σκοτάδι. Επειδή του Χριστού ο τάφος είναι άδειος, οι καρδιές μας είναι γεμάτες.

Image
μονη γωνιας αναστασιμη λειτουργια

Γεμίζουν με φως, ελπίδα, χαρά καί ζωή, όχι συναισθηματικά και πρόσκαιρα, αλλά αιώνια, ατελεύτητα, ζωή με αντίκρισμα στην αιωνιότητα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, χαιρετίζοντας τους πολυπληθείς προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο της Μονής Γωνιάς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Ταξίαρχος Καννέλος Νικολάου, ευχαριστώντας όλους ως επίσης  την Αδελφότητας της Μονής Γωνιάς και τους μετέχοντες Κληρικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Σκάφος με μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Κρήτη: Έπιασαν τους διακινητές των 75 μεταναστών - Από που είχαν ξεκινήσει

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis