Κρήτη

Κρήτη: Μηνύματα στήριξης των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις

πανελλαδικές

Ευχές της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη στους μαθητές και στους γονείς για τις Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι:

"Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και όλη η Ελλάδα θα «ξεχάσει» για λίγο τον κορωνοϊό και θα αγκαλιάσει την αγωνία και τον κόπο χιλιάδων μαθητών της Γ’ Λυκείου που θα διαγωνιστούν για μια θέση στη Σχολή Ανώτατης Εκπαίδευσης της αρεσκείας τους και για το δικαίωμα στις ευκαιρίες της φοιτητικής ζωής. Μαθητές και γονείς βρίσκονται, εδώ και καιρό, σε μια δίνη συναισθημάτων και προσδοκιών και, αυτή τη Δευτέρα, έφθασε η ώρα για να λάβουν οι προσπάθειες σάρκα και οστά και να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα.

Για τους μαθητές:

Είστε η ιστορική γενιά αποφοίτων της πανδημίας του κορωνοϊού! Μετά από δεκαετίες θα συναντιέστε και θα γιορτάζετε την επιτυχία της αποφοίτησης σας εν μέσω καραντίνας και περιοριστικών μέτρων, πρωτόγνωρων καταστάσεων που είχατε μόνο ακούσει από προπαππούδες και προγιαγιάδες ή είχατε διαβάσει στην ιστορία!

Αντέξατε, πάνω στην ορμή της νεότητας σας, τον αποκλεισμό στο σπίτι, την απαγόρευση της κυκλοφορίας, το κλείσιμο των σχολείων. Βλέποντας και το δικό μου παιδί, διαβάζατε και υπομένατε αγόγγυστα, γίνατε με την υπερπροσπάθεια σας μαχητές που τους αξίζει, εκ των προτέρων, η αναγνώριση και ο έπαινος. Έχετε ήδη κερδίσει το σεβασμό και την πίστη μας (εμάς, των γονιών σας) γιατί πλέον επιβεβαιώθηκε ότι μπορείτε να παλέψετε με τα δύσκολα και να σταθείτε επάξια απέναντι στις προκλήσεις της ζωής!

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας δρόμος διεκδίκησης της επαγγελματικής σας αποκατάστασης, αλλά δεν είναι μονόδρομος, ούτε προδιαγράφεται ότι είναι ο σωστός δρόμος. Η επιτυχία σας θα είναι η επιβράβευση των κόπων σας αλλά, ενδεχόμενη μη επιτυχία σημαίνει τη συνειδητή αναζήτηση άλλων δρόμων και ευκαιριών. Για εσάς τώρα, η επιτυχία στις πανελλήνιες είναι το Plan A, αλλά υπάρχουν ωραιότατα Plans B, C,…. που μπορείτε να αναζητήσετε και να ακολουθήσετε. Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο δεν είναι απαραίτητα το εισιτήριο για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και την προσωπική σας ευτυχία.

Σε κάθε διαγωνισμό γνώσεων, η προετοιμασία είναι το ήμισυ της επιτυχίας και η τύχη το άλλο μισό. Αν έχετε κάνει το χρέος σας, εύχομαι η καλή τύχη και η συγκυρία να σας ανταμείψουν για τους κόπους σας! Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κρατήσετε θαρραλέα τα φτερά σας ανοικτά και να πετάξετε στη ζωή με γνώση, στόχους και όνειρα. Καλή επιτυχία!

Για τους γονείς:

Τα παιδιά μας, τα μωρά που ήρθαν στον κόσμο το 2002, είναι έτοιμα να αφήσουν την οικογενειακή φωλιά και να ξεχυθούν στον κόσμο και στη ζωή. Για εμάς, τους γονείς τους, είναι μια γλυκόπικρη αίσθηση γιατί επιθυμούμε να κάνουν το ουσιαστικό βήμα της ενηλικίωσης αλλά, απ’ την άλλη, νιώθουμε τη θλίψη που φεύγουν μακριά μας.

Όμως η περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων είναι η δική τους στιγμή, ο δικός τους αγώνας που σίγουρα έχει διανθιστεί και απ’ τις δικές μας ελπίδες και προσδοκίες. Προσπάθησαν υπεράνθρωπα και κάτω από αντίξοες, για τη νεότητα και τη φύση τους, συνθήκες να συγκεντρώνονται, να διαβάζουν και να αγωνίζονται. Είμαι πεπεισμένη ότι, για εμάς, τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές!

Μας έχουν κάνει περήφανους, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εξετάσεων, και τώρα είναι η ώρα για να τους το πούμε δυνατά: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ». Πάντα η αγάπη, η εμπιστοσύνη και η αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς θα είναι τα σημαντικότερα εφόδια που πρέπει να πάρουν τα παιδιά μας από εμάς απλόχερα και γενναιόδωρα. Γιατί αυτό που επιθυμούμε ουσιαστικά είναι να είναι γερά κι ευτυχισμένα!

Καλή επιτυχία, στις εξετάσεις των πανελληνίων και της ζωής, στα παιδιά και στο δικό μου παιδί! Ψυχραιμία, σύνεση και καθαρό μυαλό! Ο ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σας καθαρός και περιπετειώδης! Καλή επιτυχία!"

Νίκος Ηγουμενίδης βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

"Από καρδιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή δύναμη στην προσπάθεια και στον στόχο σας. Είναι ένας στόχος που ειδικά φέτος «περνά» και μέσα από μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλη την ανθρωπότητα. Ωστόσο, μην ξεχνάτε πως δεν είστε μόνοι σας. Με τις συμβουλές των ειδικών, χωρίς άγχος, με ηρεμία και πίστη στις γνώσεις και τις δυνάμεις σας, θα μπορέσετε και θα φέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μαζί σας έχετε τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς σας που στέκονται όσο μπορούν πλάι σας.

Και μην ξεχνάτε ακόμη πως στο βιβλίο της ζωής, οι Πανελλήνιες είναι μόνον ένα μικρό κεφάλαιο και πολύ σύντομα θα γυρίσει η σελίδα για το επόμενο. Κάθε επιτυχία από αύριο στον καθένα και την καθεμία προσωπικά".

Γρηγόρης Νικολιδάκης Δήμαρχος Φαιστού

 

"Η φετινή χρονιά των Πανελλήνιων Εξετάσεων συμπίπτει με μία από τις πιο δύσκολες συγκυρίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως είναι αυτή της πανδημίας του κοροναϊού. Κι αυτό μας κάνει να αντιληφθούμε πως κάθε «μάχη» και κάθε προσπάθεια είναι μοναδική, αλλά δεν είναι η μόνη και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Γι’ αυτό εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους, αλλά και τις οικογένειες τους που ακούραστα υποστηρίζουν την προσπάθεια, καλή επιτυχία και καλή δύναμη.
Τους θυμίζω παράλληλα, πως η Πανελλήνιες είναι ένα μόνο σκαλοπάτι στη σκάλα της ζωής. Ας δει λοιπόν κάθε υποψήφια και κάθε υποψήφιος αυτή την προσπάθεια σαν ένα ακόμα βήμα, διατηρώντας όμως το βλέμμα στραμμένο προς τα εμπρός σε όσα πρόκειται να έρθουν. Ο Δήμος Φαιστού εμπιστεύεται τη νέα γενιά κι έχει ανάγκη ανθρώπους χρήσιμους με Παιδεία και ανοιχτό μυαλό. 

Αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν μέσα από την οικογένεια, τα σχολεία, την διαρκή προσπάθεια και τις καθημερινές εξετάσεις, που δεν σταματούν σε κάποια μαθήματα. Με αυτή τη σκέψη, υποψήφιες και υποψήφιοι δώστε το δικό σας αγώνα σήμερα κι ετοιμαστείτε για το αύριο που σας περιμένει".  

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test