Κρήτη

Κρήτη: Μεγάλη αναστάτωση από τις φωτιές - Απειλήθηκαν σπίτια, κάηκαν οχήματα

c0b01311c56a415b72b397e9e1619c02.jpg

Μετά από μια μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι σε περιοχή του Γαζίου καίγοντας ξερά χόρτα κοντά όμως σε σπίτια  ,τα οποία κινδύνευσαν, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία τους κατοίκους όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ekriti.gr.

fvtia3.jpg

fvtia3.jpg, by gpapadakis

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής με ισχυρή δύναμη ,5 οχήματα και 15 άνδρες, δεν επέτρεψε στη φωτιά να επεκταθεί ωστόσο οι φλόγες πρόλαβαν να καταστρέψουν ένα φορτηγό και δίκυκλα οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.
 

fvtia.jpg

fvtia.jpg, by gpapadakis

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά οφείλεται σε έκρηξη φιάλης ενώ προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.Οι περίοικοι αναστατωμένοι πετάχτηκαν από τις κατοικίες τους ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν αρχικά με λάστιχα να ρίξουν νερό μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες, η φωτιά όμως που είχε πάρει έκταση και έκαιγε τα οχήματα τους απώθησε.

Φωτιά και στις Αρχάνες

Στο μεταξύ άλλη μια πυρκαγιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις Αρχάνες την περιοχή του Αγίου Ραφήλ.Η φωτιά καίει από τις 2 το μεσημέρι και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 14 άνδρες.
Αυτή την ώρα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και έχει κάψει 4 στρέμματα χοροτολιβαδικής ,ένα στρέμμα δασικής και ένα στρέμμα γεωργικής έκτασης.

Νέο μέτωπο στον Αποκόρωνα

Στο μεταξύ ένα νέο μέτωπο φωτιά αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο χωριό Γκάιντα του Αποκόρωνα στα Χανιά μέχρι στιγμής έχουν καεί 10 στρέμματα έκτασης. 
 

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης