Κρήτη

Κρήτη: Με κλειστά αεροδρόμια, κλειστά και τα ξενοδοχεία - Όλη η εικόνα στο νησί

Ξενοδοχείο Κρήτη

Μπορεί από σήμερα Δευτέρα, βάση της κοινής υπουργικής απόφασης, να ανοίγουν τα εποχιακά ξενοδοχεία και καταλύματα ωστόσο στην Κρήτη τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που δεν παρεμβάλλεται θάλασσα.

Κι αυτό γιατί τα περιφερειακά αεροδρόμια όπως του Ηρακλείου, των Χανίων και της Σητείας θα μπορούν να δεχτούν πτήσεις από το εξωτερικό από την 1η Ιουλίου σε αντίθεση με το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το "Μακεδονία" στην Θεσσαλονίκη που από σήμερα υποδέχονται πτήσεις εξωτερικού.

Η εικόνα λοιπόν που υπάρχει στο νησί μας έτσι όπως καταγράφηκε από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη είναι ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία τα ανοίξουν μετά την 1η Ιουλίου ενώ πολλά από αυτά δεν θα ανοίξουν καθόλου σύμφωνα με εκπροσώπους των ξενοδόχων.

Ξενοδοχείο Κρήτη
Ξενοδοχείο Κρήτη

 

Ιούλιο αρχίζει η σεζόν στην Κρήτη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης εκτίμησε ότι από 1ης Ιουλίου θα ανοίξει περίπου το 50% των εποχιακών ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου Χερσονήσου και Μαλίων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων διαμερισμάτων Ηρακλείου  "Φιλοξενία" κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα ανοίξουν από 1ης Ιουλίου μαζί με τις πτήσεις, ενώ αυτό το διάστημα ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι παρακολουθούν τα σεμινάρια της Περιφέρειας για τα πρωτόκολλα υγιεινής ώστε να λάβουν την πιστοποίηση

Ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Λασιθίου κ. Μανόλης Βαρκαράκης δήλωσε ότι στον Άγιο Νικόλαο οι τουριστικές μονάδες θα ανοίξουν τον άλλο μήνα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ξενοδόχοι της περιοχής δεν περιμένουν πολλά πράγματα και θα προσπαθήσουν να περιορίσουν όσο μπορούν τη ζημιά που ούτως η άλλως θα είναι μεγάλη.

Άγιος Νικόλαος
Άγιος Νικόλαος

Η ίδια εικόνα και στη Σητεία και το Μακρύ Γυαλό με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της περιοχής κ. Γιάννη Κακουράκη να δηλώνει απαισιόδοξος για τον αριθμό των τουριστών που θα επιλέξουν την ανατολικό νομό για τις διακοπές τους.

Τα ξενοδοχεία, είπε, μεγάλα και μικρά αναμένεται να ανοίξουν αρχές Ιουλίου ενώ κάποια από αυτά δεν θα ανοίξουν καθόλου με δεδομένο ότι έχουν ακυρωθεί και πάρα πολλές πτήσεις τσάρτερ που μετέφεραν τα προηγούμενα χρόνια ξένους επισκέπτες από Σκανδιναβικές χώρες.

Φέτος, ανέφερε, αναμένουμε κάποιο κόσμο από Γερμανία και Γαλλία.

Σητεία
Σητεία

Και στην Ιεράπετρα όμως οι φετινές προβλέψεις δεν είναι καλύτερες με τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό να αναμένουν τουρίστες αλλά πολλά ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά.

Η ίδια εικόνα σε Χανιά και Ρέθυμνο με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να παραμένουν κλειστές μέχρι αρχές Ιουλίου ενώ στο μεσοδιάστημα δεν αποκλείεται να ανοίξουν κάποια μικρά εποχιακά καταλύματα.

Το Λουτράκι στα Χανιά
Το Λουτράκι στα Χανιά

Σε αναμμένα κάρβουνα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κ. Νίκος Κοκολάκης αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θεωρώντας ως μόνο θετικό στοιχείο τη νομοθέτηση από την κυβέρνηση της επαναπρόσληψής τους και στη συνέχεια την αναστολή της σύμβασης από όσα ξενοδοχεία δεν ανοίξουν για να λάβουν τα 534 ευρώ.

Εμείς σημείωσε επιζητούμε εργασία,αλλά αν αυτή δεν υπάρξει τουλάχιστον να λάβουμε ένα μέρος του μισθού.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Το σπασμένο κεφάλι του κριαριού...
Το σπασμένο κεφάλι του κριαριού...

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα