Κρήτη

Κρήτη - Lockdown: 3.000 ευρώ πρόστιμο για το ανοιχτό καφενείο

κρητικό καφενείο

Σε δύο επιχειρήσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο επιβλήθηκαν πρόστιμα χθες, στο πλαίσιο των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για την  επιβολή του lockdown.

Ιδιοκτήτης καφενείου στα Χανιά θα πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ καθώς είχε ανοιχτή την επιχείρησή του, ενώ στο Ρέθυμνο ο ιδιοκτήτης επιχείρησης θα πληρώσει 5.000 ευρώ καθώς διέθετε προς πώληση είδη λιανικού εμπορίου.

Παράλληλα επιβλήθηκαν 108 πρόστιμα σε πολίτες, 42 για μη χρήση μάσκας (9 στα Χανιά, 10 στο Ρέθυμνο, 13 στο Ηράκλειο, 9 στο Λασίθι και 1 στον ΒΟΑΚ) και 66 για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση sms (19 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 35 στο Ηράκλειο, 3 στο Λασίθι και 7 στον ΒΟΑΚ).

Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Κλειστά σχολεία μέχρι τουλάχιστον 8 Μαρτίου

σχολικο λεωφορειο

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι τα σχολεία στην Αγγλία δε θα σταθεί δυνατό να ανοίξουν τελικά στις 22 Φεβρουαρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο νέος χρονικός στόχος για το άνοιγμά τους είναι πλέον η 8η Μαρτίου, καθώς τότε η κυβέρνηση ελπίζει να έχουν αναπτύξει κάποια ανοσία τα 15 εκατομμύρια των πιο ευπαθών πολιτών που θα έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως είναι ο πρώτος σημαντικός ενδιάμεσος στόχος του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο κ. Τζόνσον επανέλαβε ότι τα σχολεία θα έχουν έγκαιρη προειδοποίηση δύο εβδομάδων πριν ανοίξουν.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι την εβδομάδα που αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για άρση του εθνικού lockdown, βασιζόμενη στα αποτελέσματα της εξέτασης των επιδημιολογικών δεδομένων εκείνης της περιόδου.

Ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να υποχρεώνει σε δεκαήμερη καραντίνα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία όσους καταφθάνουν στην Αγγλία και πιθανότατα σε όλο το Ην. Βασίλειο από χώρες που συνιστούν επίκεντρα της πανδημίας.

Το μέτρο θα εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και οι ταξιδιώτες θα οδηγούνται στο κατάλυμά τους από κρατικούς αξιωματούχους.

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία - κορωνοϊός: Πάνω από 100.000 οι νεκροί - Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Τζόνσον

Κορωνοϊός: Η Sanofi θα παράξει εμβόλια των Pfizer-BioNTech - Συνεχίζει και τη δική της έρευνα

Ουαλία - AstraZeneca: Συναγερμός για ύποπτο πακέτο σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων