Κρήτη

Κρήτη-κορωνοϊός: Σε συναγερμό τα νοσοκομεία του νησιού για την επέλαση της πανδημίας

Στο ΠΑΓΝΗ οι περισσότεροι διασωληνωμένοι ασθενείς

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο υγειονομικός μηχανισμός σε όλη την Κρήτη, πρόκειμένου να αντιμετωπίση την επέλαση της μετάλλαξης Δ, την ώρα που οι νοσηλείες στα νοσοκομεία αυξάνονται, ενώ τα κρούσματα καθημερινά πληθαίνουν.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.070, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 147.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 233 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 112 στο Ηράκλειο, 65 στα Χανιά, 43 στο Ρέθυμνο και 13 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

Αυξάνονται οι νοσηλείες

Την ίδια ώρα, σταθερή είναι η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορωνοίό στα νοσοκομεία της Κρήτης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.Η εβδομάδα ξεκίνησε με 120 νοσηλευόμενους, εκ των οποίων οι 14 σε ΜΕΘ (οι 11 διασωληνωμένοι) και οι 106 σε κλινική covid.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 7 ασθενείς στη ΜΕΘ και 24 στην κλινική covid

Στο Βενιζέλειο 4 στη ΜΕΘ και 22 στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Χανίων 2 στη ΜΕΘ και 23 στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 1 στη ΜΕΘ και 30 στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 2 ασθενείς στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Σητείας 3 ασθενείς στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας 2 ασθενείς στην κλινική covid

Το Νοσοκομείο Νεάπολης δεν νοσηλεύει σήμερα ασθενή με κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας: Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές

Λινού: Θα πεθάνουν και αρκετοί νέοι που δεν έχουν εμβολιαστεί

Κρήτη: Πανηγύρια με μάσκες και χωρίς χορό!

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER