Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Λιγότεροι νοσηλευόμενοι - Περισσότεροι διασωληνωμένοι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης με την εικόνα σήμερα να παρουσιάζεται καλύτερη αναφορικά με τον αριθμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών είναι υψηλότερος.

Νοσηλεύονται 164 ασθενείς, εκ των οποίων οι 28 σε ΜΕΘ (οι 25 διασωληνωμένοι) και οι 136 σε κλινικές covid. Χθες, νοσηλεύονταν 175 ασθενείς, με τους 31 από αυτούς στη ΜΕΘ και 21 διασωληνωμένους.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 11 ασθενείς σε ΜΕΘ και 51 σε κλινική Covid,

Στο Βενιζέλειο 7 ασθενείς σε ΜΕΘ και 24 σε κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Χανίων 8 ασθενείς σε ΜΕΘ και 41 κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 14 ασθενείς όλοι σε κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 2 ασθενείς σε ΜΕΘ και 3 σε κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύονται 3 ασθενείς σε κλινική Covid

Στα Νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοίό.

Υπενθυμίζεται όχι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.228 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 95 στην Κρήτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάση Γουρνών: Ζωηρό ενδιαφέρον από 10 υποψήφιους επενδυτές

Κρήτη: Κρύο και ισχυροί βοριάδες (βίντεο)

Χρυσοχοΐδης για Φουρθιώτη: Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14 αστυνομικοί

Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Μπορεί να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη της Ελλάδας μετά την πανδημία

ρέγκλινγκ

«Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο την τελευταία δεκαετία και η οικονομία της μπορεί να αναπτυχθεί και πάλι έντονα μετά τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης της Covid-19» τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στην κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε σήμερα την έδρα του ESM στο Λουξεμβούργο όπου είχε συνάντηση τον κ. Ρέγκλινγκ, εν όψει του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 17 Ιουνίου. «Για μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση» κάνει λόγο η κοινή δήλωση. Οι κκ Σταϊκούρας και Ρέγκλινγκ, συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη συνολικά, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι «από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συναντιόμαστε τακτικά και διατηρούμε στενή συνεργασία»«Επισκέφτηκα την Αθήνα τον Μάιο, το πρώτο επίσημο ταξίδι μου μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Συνεχίσαμε αυτόν τον διάλογο σήμερα, εν όψει της συνάντησης της Eurogroup που θα λάβει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για τη χώρα».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «η σημερινή συνάντηση με τον κ. Ρέγκλινγκ και η εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση που επαναβεβαιώνει τη συστηματική, παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχουμε δημιουργήσει».

«Η Ελλάδα αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και τον αντίκτυπό της στην οικονομία και την κοινωνία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Έχουμε ακόμη δυσκολίες και προκλήσεις μπροστά μας» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. «Ωστόσο, η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0", μια σειρά θετικών δεικτών και πρόσφατων εξελίξεων εμπνέει αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές μιας ισχυρής ανάκαμψης και επίτευξης υψηλής, βιώσιμης ανάπτυξης στην εποχή μετά το Covid-19» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ. ευρώ μέσω του 10ετούς ομολόγου

Κορωνοχρέη: Έρχεται «ανάσα» 6 μηνών για την αποπληρωμή τους

Στήριξη της απασχόλησης: Στην Ελλάδα 2,54 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE