Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να εμβολιαστούν!

εμβόλιο AstraZeneca

Τη διαβεβαίωση ότι με την αμέσως επόμενη παρτίδα των εμβολίων στην Κρήτη, θα ενεργοποιηθεί εμβολιαστικό κέντρο στο Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου για να μην ταλαιπωρούνται οι Μεσαρίτες που καλούνται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca στη Χερσόνησο (!), έλαβε από τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, όπως ο ίδιος δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Ο κ. Νικολιδάκης επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς πολίτες από τα Πηγαϊδάκια ή τα Βορίζια καλούνται στη Χερσόνησο ή στο εμβολιαστικό κέντρο της Αλικαρνασού για να κάνουν το εμβόλιο.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει εδώ και καιρό ενημερώσει την 7η ΥΠΕ για το θέμα, ωστόσο, δεν έχει προκύψει καμία εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα της μετακίνησης υπάρχει και για τους κατοίκους της Βιάννου, οι οποίοι πρέπει να μεταβούν στη Χερσόνησο για να κάνουν το εμβόλιο και οι κάτοικοι της Σητείας στον Άγιο Νικόλαο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Μάθημα γύρω από μια ξυλόσομπα στο σχολείο αλλά με περισσή αγάπη!

Εκτροπή τρακτέρ: Νεκρός ο 17χρονος οδηγός

Κορωνοϊός: Από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού - Τι χρειάζεστε για έκδοση

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Συνάντηση για Ξενώνα ΑΜΕΑ

faneromeni_2.jpg

Τις λεπτομέρειες για την ανέγερση του νέου ξενώνα συλλόγου ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης «Το μέλλον» συζήτησαν από κοινού με τον πρόεδρο του Συλλόγου και παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Πωλιουδάκης.

Της συνάντησης σε θεσμικό επίπεδο, είχε προηγηθεί η αυτοψία στο χώρο του έργου, τόσο από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Φαιστού, όσο και από τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος δήλωσε την πρόθεση του να εγκατασταθεί άμεσα για να εκκινήσουν οι διαδικασίες.

Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του Συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να δουν το χώρο, να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες της κατασκευής, αλλά και για τις πιθανές ανάγκες που θα υπάρξουν. Τόσο ο κ. Νικολιδάκης, όσο και ο κ. Φασομυτάκης διαβεβαίωσαν τον κ. Στεφανούδακη πως η δημοτική αρχή είναι αρωγός της όλης προσπάθειας, η οποία και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων.

Ειδικότερα η χρηματοδότηση υλοποιείται με Κ.Α. 2013ΕΠ00200010 της ΣΑΕΠ 002 της Περιφέρειας, την οποία αξιοποίησε προωθώντας τις σχετικές διαδικασίες ο Δήμος Φαιστού.

«Συζητήσαμε με τον πρόεδρο τις λεπτομέρειες του νέου, μεγάλου έργου για την περιοχή, που εκτός όλων των άλλων, έρχεται να αναδείξει τη δυναμική ενός ιστορικού σχολείου, που υπό άλλες συνθήκες θα παράκμαζε» ανέφερε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει: «Τώρα, ο χώρος που στεγάζει το Σύλλογο ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης “Το μέλλον” πρόκειται μέσα από χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας να αποκτήσει νέα δυναμική και νέα προοπτική. Θεωρούμε, ως βασική μας υποχρέωση να εξασφαλίζουμε στους ισότιμους με εμάς πολίτες, που εντάσσονται στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, τα μέγιστα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Φασομυτάκης  αναφέρει: «Ένα ακόμα έργο πνοής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης κι εντάσσεται στα περίπου 100 έργα που εκτελούνται ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή στο Δήμο Φαιστού. Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων μια αξιόλογη χρηματοδότηση που υπό άλλες συνθήκες θα είχε χαθεί. Στόχος παραμένει η μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων και η συνολική ανάπτυξη του δήμου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμαρχος Φαιστού: "Για μια ακόμα φορά … Μπράβο Μανώλη!»

 - Τα μεγάλα έργα πολιτισμού της Φαιστού στην ατζέντα συνάντησης Μενδώνη - Νικολιδάκη

Στη Βουλή η απόφαση των αιρετών εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Περιφέρειας Κρήτης